Foto: pitrb
Tento recept je jeden z experimentov vznikajúcich počas varenia a je na 110 % zdravé. Ideálna voľba, približne hodinu a pól po večernom tréningu Zobraziť celý popisTento recept je jeden z experimentov vznikajúcich počas varenia a je na 110 % zdravé. Ideálna voľba, približne hodinu a pól po večernom tréningu (200 gr. mäsa). Odporúčam s jednoduchým dressingom z kyslej smotany a cesnaku. Dobrú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
5-7 ks (struky) |
|
2 ks |
|
1 ks (môže byť aj biela) |
|
3-4 ks |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
400 g |
|
1 vetvička väčšia |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mäso okoreníme, osolíme a necháme na prudkom ohni mäso osmažíme na troche olivového oleja spoločne s vetvičkou rozmarínu a nadrobno nasekaným cesnakom. Ihneď podlejeme vrelou vodou (ak máme k dispozícií vývar tak vývar). Dusíme na miernom ohni.
-
2
Medzi tým očistíme a nakrájame šampiňóny, cukinu, fazuľku, hlivu a cibuľu na väčšie kúsky.
-
3
Panvicu rozpálime naplno, a zeleninu na najsilnejšom ohni grilujeme na troche olivového oleja s provensálskym korením (solíme na záver aby zelenina nepustila šťavu). Stále miešame a grilujeme z každej strany.
-
4
Mrkvu očistíme a škrabkou na zeleninu nastrúhame hobliny. (môžeme dochutiť balsamico octom a malou lyžičkou medu). Pred koncom grilovania do zeleniny pridáme sezam a rozdrvíme vlašské orechy ktoré chvíľku ich opečieme. Môžeme podávať. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu