Foto: starka
Ostalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu. Tak som sa inšpirovala mäsovou roládou a bol Zobraziť celý popisOstalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu. Tak som sa inšpirovala mäsovou roládou a bol z toho výborný obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu pokrájame na drobné kocky, posypeme dochuťovadlom a pokvapkáme sojovou omáčkou. Dochutíme chilli alebo inak podľa chuti. Rožok pokrájame a zalejeme mliekom.
-
2
Vidličkou rozmrvíme tofu, pridáme vyžmýkané rožky a vypracujeme tvárnu masu. (Vajíčko som nechcela pridať, aby som dodržala nízkocholesterolový status). Masu rozprestrieme na fóliu pokladieme sparenými kelovými listami a zavinieme do rolády.
-
3
Aby roláda v panvici dobre držala ovinula som ju tenkými plátkami šunky a potravinárskou niťou.
-
4
Na panvici som rozohriala olej a pomaly opekala roládu zo všetkých strán. Keď už bola pekne červená, vypla som plyn a panvicu prikryla, aby sa dodusila. Medzi tým som pripravila zemiakovú kašu a šalát.
-
5
Z rolády som odstránila niť a pokrájala na hrubšie kúsky. Neviem ako by chutila po studenu, lebo sa celá zjedla
Diskusia k receptu