Divinová paštéta v slaninovom obale

Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 30. decembra 2013 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Divinová paštéta v slaninovom obaleFoto: Robert Hüttner
4
porcie
90 min
príprava
60 min
na 160-180 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na kocky nakrájané mäso z diviny zmiešame s korením, bylinkami a bôčikom. Podlejeme červeným vínom, prikryté pečieme v rúre na 160 °C približne pol hodiny. Ešte teplé pomelieme so slaninou, pridáme štipku perníkového korenia a žĺtok.

  2. 2

    Zapekaciu nádobu vyložíme slaninou a naplníme ju pripravenou zmesou. Zalejeme kačacou masťou, uzatvoríme a pečieme vo vodnom kúpeli približne 30 minút na 180 °C. Pred podávaním ponoríme nádobu do teplej vody, aby sa paštéta lepšie vyberala.

  3. 3

    Ovocné želé: Ovocie do troch štvrtín podlejeme vodou a pomaly varíme, kým sa nezačne rozpadať. Potom ho rozmixujeme, pridáme plátkové želé a vlejeme do misky. Necháme vychladnúť. Pred podávaním želé rozšľaháme vidličkou a servírujeme s paštétou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist