Divinová paštéta v slaninovom obale
Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 30. decembra 2013
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 30. decembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160-180 °C
na 160-180 °C
Postup
-
1
Na kocky nakrájané mäso z diviny zmiešame s korením, bylinkami a bôčikom. Podlejeme červeným vínom, prikryté pečieme v rúre na 160 °C približne pol hodiny. Ešte teplé pomelieme so slaninou, pridáme štipku perníkového korenia a žĺtok.
- 2
Zapekaciu nádobu vyložíme slaninou a naplníme ju pripravenou zmesou. Zalejeme kačacou masťou, uzatvoríme a pečieme vo vodnom kúpeli približne 30 minút na 180 °C. Pred podávaním ponoríme nádobu do teplej vody, aby sa paštéta lepšie vyberala.
- 3
Ovocné želé: Ovocie do troch štvrtín podlejeme vodou a pomaly varíme, kým sa nezačne rozpadať. Potom ho rozmixujeme, pridáme plátkové želé a vlejeme do misky. Necháme vychladnúť. Pred podávaním želé rozšľaháme vidličkou a servírujeme s paštétou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu