Chrumkavé kuracie tyčinky

zuzikrish - bez fotkyzuzikrish, 5. februára 2013

Tento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa k nemu v jednej kuchárskej knihe pre deti Zobraziť celý popisTento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa k nemu v jednej kuchárskej knihe pre deti :). Asi preto, že príprava nie je taká zložitá.

45 minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
veľké balenie
 na obalenie
Marináda:
1 kávová lyžička
1 kávová lyžička
štipka
1. omáčka:
1 lyžica
1 lyžica
1 lyžica (alebo javorový sirup)
1 lyžica
2. omáčka:
2 lyžice (alebo kečup)
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na pásiky.

  2. 2

    Všetky suroviny potrebné na marinádu zmiešame v miske. Do marinády ponoríme kuracie prsia. Misku odložíme na minimálne 30 minút do chladničky.

  3. 3

    Do jednej misky dáme múku, do druhej vidličkou vyšľahané vajce a do tretej podrvené čipsy. Môžeme použiť príchuť, akú máme radi.

  4. 4

    Kuracie prsia obalíme a poukladáme na plech. Pečieme do zlatista až do hneda. Podávame s omáčkami, ktoré si pripravíme v osobitných miskách. Miesto nich môžeme použiť aj kečup, kyslú smotanu alebo nejaký iný dresing.

  5. 5

    Toto jedlo som robila už dávnejšie a recept som si zapísala. Obrázky pridám, keď tieto chrumkavé tyčinky budeme piecť nabudúce. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

zdezda
Vitaj na Vareche, si šikula, toto je výborné jedlo, ja som obaľovala v kukuričných lupienkoch, tiež to mojim chutilo, no a tá 1. omáčka(dip) sa mi ohromne páči :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia