Tento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa k nemu v jednej kuchárskej knihe pre deti Zobraziť celý popisTento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa k nemu v jednej kuchárskej knihe pre deti :). Asi preto, že príprava nie je taká zložitá.
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
veľké balenie |
|
na obalenie |
|
|
|
Marináda: | |
1 kávová lyžička |
|
1 kávová lyžička |
|
štipka |
|
|
|
1. omáčka: | |
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica (alebo javorový sirup) |
|
1 lyžica |
|
2. omáčka: | |
2 lyžice (alebo kečup) |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na pásiky.
- 2
Všetky suroviny potrebné na marinádu zmiešame v miske. Do marinády ponoríme kuracie prsia. Misku odložíme na minimálne 30 minút do chladničky.
- 3
Do jednej misky dáme múku, do druhej vidličkou vyšľahané vajce a do tretej podrvené čipsy. Môžeme použiť príchuť, akú máme radi.
- 4
Kuracie prsia obalíme a poukladáme na plech. Pečieme do zlatista až do hneda. Podávame s omáčkami, ktoré si pripravíme v osobitných miskách. Miesto nich môžeme použiť aj kečup, kyslú smotanu alebo nejaký iný dresing.
- 5
Toto jedlo som robila už dávnejšie a recept som si zapísala. Obrázky pridám, keď tieto chrumkavé tyčinky budeme piecť nabudúce. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu