Kapustné listy plnené zeleninou
Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, ...
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...
Marocké mäsové guľôčky s couscous
Tento recept pochádza z BBC Good Food 2011 z júla 2011, vyskúšala som ho, recept som...
Pakoras z karfiolu
Tento receptík som našla v knihe Užívať si vegetariánsky... a k indickým jedlám ma nainšpirovala...
Rolky pangas so slaninou
platky pangasa pokvapkame olivovym olejom, osolime okorenime. do misky vytlačíme citrón, a premiešame šťavu...
Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...
Krémová cesnačka
Moje deti zbožňujú krémové polievky. A hlavne, veeeeeeľa na sucho opečeného pečiva k tomu.
Kapustový prívarok s paradajkami
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na rezance. Na masti dozlata opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a pridáme...
Ocinov biftek
Verím, že biftekov sa tu nájde určite veľa, no ja som nikdy nehľadala, pretože...
Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....
Plnené stehná s hlivovou plnkou
Dnes ma tak napadlo, že na obed urobím trošku netradične plnené stehná. Hneď sa po nich zaprášilo....
Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so
Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som urobila pokus, ...
Zimný slaný koláč Smaragd
Stále mi ešte zostala cícerová múka, podarúnok to mojej skvelej kamošky Varecháčky, tak ma tento...
Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...
Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.
Pečené kura na zázvorovo-jablkovom pyré s cibuľou
Doma mali chuť na ľahší, ale pikantný obedík. Kuriatko som osolila, okorenila čerstvo...
Ovsené placky s pestom
Ovsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja...
Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....
Kuracie stehná pečené na zelenine
Kuracie stehná sa pripravujú na rôzne spôsoby. Pridať viac zeleniny a máme nové jedlo.
Zapekané fliačky s jablkami
Uvarené cestoviny premiešame s maslom. Olúpané a na hrubšie plátky pokrájané jablká podusíme s cukrom, ...
Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...
Kopček zdravia
Vitamíny, vitamíny... tie nám teraz treba! Varila som cviklu, parila brokolicu a rozmýšľala som,...
Rýchla vajcová polievka
V hrnci na polievku rozohrejeme tuk, vlejeme naň rozšľahané vajcia a vymiešame vaječnú praženicu.
Kalifornské závitky
Kuracie plátky osolíme, položíme na ne polovice broskýň, plátky syra a spojíme špáradlami.
Kolienko na čiernom pive
Koleno vykostíme, naplníme v horúcej vode sparenými kelovými listami. Pridáme soľ, korenie, cesnak...