
Amaranthové cestoviny s vlašskými orechami, hlivou a hráškom
Využila som svoju kreativitu a pri bežnom nákupe som vymyslela tento recept, ktorý som následne odskúšala...

Rezeň na pekáči
tento recept mám od kmotry robila ho keď jej syn mál 1 sväté prijímanie.

Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou
Wellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch...

Plnená hus
Hus očistíme, umyjeme a osušíme. Odrežeme konce krídiel, krk a osolíme ju zvnútra aj zvonka.

Cuketové zemiaky
Nechala som sa inšpirovať a pridala niečo vlastné. Všetkým chutilo :)

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...

Kuracinka ala Margo
Toto jedlo si jedného dňa vymyslel môj priateľ, keď ho chytil veľký hlad. Určite niečo...

Jarné rolky so špargľou
Sklené rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Špargľu očistíme a blanžírujeme...

Zemiakové kapsičky
Jedno sobotné dopoludnie som nazrela do chladničky a nápad bol na svete...

Paradajkovo - cibuľový koláč
Recept som našla na webe, mátal ma a nedal mi spať. Tak dnešný sviatočný deň...

Zeleninová tofu panvička
Improvizácia na obed :) Množstvá sú prevažne orientačné, každý nech si zvolí pomery, aké chce....

Vysmážané kelové listy
Fotka je vlastná, fotka č. 3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené...

Baranie kolienko cesnakom a rozmarínom
Kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu...

Hovädzina s glazovanou mrkvou
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na...

Jogurtové minišišky bez lepku
Jednoduchý recept bez lepku na minikoblížky bez kynutí.

Zapekané tvarohové palacinky
Tieto palacinky sú samý tvaroh, je v ceste aj v plnke. Takže sýty sladký obed...

Tuniakový šalát
Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My...

Smotanové bezlepkové cestoviny
10 minút príprava, 10 minút varenie – toľko času vám bude trvať, kým sa na vašom stole objavia smotanové bezlepkové cestoviny podľa nášho šikovného receptu....

Odpaľované knedličky ako príloha
Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.

Baklažánové taštičky
Baklažán nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Plátky baklažánu z každej strany osolíme a necháme...

Bourguignon
Keby som mal kilo hovädzej lopatky a deň voľna, tak si urobím BOURGIGŇON!A ako?Jednoducho-

Pirohové lasagne
Deti chceli na obed lasagne, ja som chcela pirohy. Keďže som tvrdohlavá, spravila som...

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Zapečené špirálovité makaróny so syrovou omáčkou
Pritrafilo sa mi vrecúško zvláštnych makarónov v tvare špirál, predávaných pod označením Cavatappi № 87....

Kelová polievka s mäsovými knedličkami
Vonku je už riadna kosa, tak som si spomenula na polievku, ktorú varievala o takomto...

Varená treska s kôprovým jogurtom
Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a...

Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...