Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou
Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 20. júna 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 20. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Halušky: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
5 ks |
|
100 ml |
|
100 g |
|
5 g |
|
trocha |
|
|
|
250 g čerstvé sezónne |
|
Smotanová omáčka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
80 g |
|
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme omáčku z kyslej smotany. Smotanu ochutíme medom, semienkami z vanilkového struku a strúhanou citrónovou kôrou.
- 2
Na halušky zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko a prášok do pečiva na hladké cesto. Do panvice nalejeme olej a zahrejeme ho na teplotu asi 160 °C. Lyžičkou naberáme kôpky cesta a vkladáme ich do oleja. Halušky sa musia smažiť pomaly, aby sa prepiekli aj zvnútra. Ich povrch má mať svetlohnedú farbu.
- 3
Vypražené halušky necháme stiecť z oleja na papierovej utierke a potom ich obalíme v cukre zmiešanom s mletou škoricou. Podávame so smotanovou omáčkou a sezónnym ovocím.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujeme pekne za upozornenie. Pri prepise receptu došlo k omylu, chybu sme už opravili: do cesta idú všetky vajcia.