Bosorácky rímsky hrach

brave - fotkabrave, 29. augusta 2013
Bosorácky rímsky hrach
Foto: brave

Jedným zo spôsobov, ako pripraviť hummus z cíceru, ktorý je surový, živý, teda naklíčený tak, aby bol výsledok zároveň raw a chutil vynikajúco, je Zobraziť celý popisJedným zo spôsobov, ako pripraviť hummus z cíceru, ktorý je surový, živý, teda naklíčený tak, aby bol výsledok zároveň raw a chutil vynikajúco, je prehnať to s ostatnými ingredienciami. Skúsil to a posúdil vzniknuvší lektvar, zajedajúc cuketou a zapíjajúc hroznom. Vyhovoval.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
100 g
1 ks
3-5 priehrští
1 PL
1 čl alebo chillo
5 lístkov
veľa
2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Cícer premyje, namočí na jednu noc a následne nechá klíčiť 1 - 3 dni (závisí aj od teploty a iných faktorov), až kým výhonky nedosahujú dĺžku tak 2 cm. Priebežne hrášky preberá od príliš poškodených a neduživo vyzerajúcich, premývajúc ich tak 2-3 krát denne.

    Bosorácky rímsky hrach - obrázok 1
  2. 2

    Sezam pomelie napríklad na mlynčeku na mak, v tomto stave si naváži 100g sezamu a 300g naklíčeného cíceru. Pomer je možné obmieňať, sezam je horkastý, ale zjemňuje a splošťuje výslednú chuťovú škálu. Pomleté sezamové semená zaleje studenou vodou a nechá odstáť.

    Bosorácky rímsky hrach - obrázok 2
  3. 3

    Všetky ingrediencie počnúc najdôležitejšími (cícerom, sezamom, cesnakom, niekoľkými priehrštiami petržlenu a citrónom bez jadierok a šupky) šmarí do mixéra a dlho mixuje. Postupne prilieva olivový olej a ak je treba, trošku vody. Korení tiež priebežne, podľa chuti, ale je dôležité dať tam veľa toho petržlenu aj rímskej rasce! Inak by to nebol rímsky hrach po bosorácky. Cesnakom tiež netreba šetriť. Nechá schladiť na chladnom mieste či v chladničke. Chuť sa v priebehu času ešte veľmi vyvinie. Konzumuje v ten istý deň.

Diskusia k receptu

kata
fiiiha, zaujimavy recept. ulozeny a naplanovany na vyskusanie. aj fotka sa mi paci. len ten popis v tretej osobe je trosku nestandardny. stale cakam, kedy sa tam zjavi ten "on", co to pripravuje. :)
brave
@kata
vďaka, ináč, pozerám, že mi to tú fotku dokafralo.
ts-ts nabudúce treba orez na štvorec asi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia