Inšpirovala som sa ahľa tuto http://varecha.pravda.sk/recepty/pohankove-karbonatky-/47662-recept.html , keď som mäso nechcela ani vidieť :D A keďže na mäsových fašírkach mam najradšej ryžu, prispôsobila som si Zobraziť celý popisInšpirovala som sa ahľa tuto http://varecha.pravda.sk/recepty/pohankove-karbonatky-/47662-recept.html , keď som mäso nechcela ani vidieť :D A keďže na mäsových fašírkach mam najradšej ryžu, prispôsobila som si to mojím chúťkam.
porcie
Suroviny
| Fašírky: | |
| 150 g |
|
| 120 g |
|
| 3 ks celé |
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| na vyprážanie |
|
| tvrdý strúhaný |
|
| Príloha: | |
| nasekaná |
|
|
|
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| zavárané |
|
| pikantná |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pohánku aj ryžu som premyla, pohánku zaliala 1,5 násobkom objemu horúcej vody a nechala na 8min variť, kým sa voda neodparila a potom vypla a nechala dôjsť. Ryžu som tiež v druhom hrnci uvarila. Nechala som obe vychladnúť.
- 2
Medzitým som si uvarila zemiaky, osolila a pridala nasekanú vňať a pažítku.
- 3
Z leta som mala zavarené rajčiny bez šupky, pridala paprikovú pikantnú omáčku (nemusí byť), rozmixovala.
- 4
V miske som si zmiešala vychladnutú pohánku, ryžu, vajcia, syr, popučený cesnak, nakrájanú cibuľu a koreniny. Vytvarované fašírky som opiekla z oboch strán do zlatista na oleji a pokladala na servítku, aby vsiakol nadbytočný olej. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu