Foto: denebola
Inšpirovala som sa ahľa tuto http://varecha.pravda.sk/recepty/pohankove-karbonatky-/47662-recept.html , keď som mäso nechcela ani vidieť :D A keďže na mäsových fašírkach mam najradšej ryžu, prispôsobila som si Zobraziť celý popisInšpirovala som sa ahľa tuto http://varecha.pravda.sk/recepty/pohankove-karbonatky-/47662-recept.html , keď som mäso nechcela ani vidieť :D A keďže na mäsových fašírkach mam najradšej ryžu, prispôsobila som si to mojím chúťkam.
porcie
Suroviny
Fašírky: | |
150 g |
|
120 g |
|
3 ks celé |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
tvrdý strúhaný |
|
Príloha: | |
nasekaná |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
zavárané |
|
pikantná |
|
|
Postup
-
1
Pohánku aj ryžu som premyla, pohánku zaliala 1,5 násobkom objemu horúcej vody a nechala na 8min variť, kým sa voda neodparila a potom vypla a nechala dôjsť. Ryžu som tiež v druhom hrnci uvarila. Nechala som obe vychladnúť.
- 2
Medzitým som si uvarila zemiaky, osolila a pridala nasekanú vňať a pažítku.
- 3
Z leta som mala zavarené rajčiny bez šupky, pridala paprikovú pikantnú omáčku (nemusí byť), rozmixovala.
- 4
V miske som si zmiešala vychladnutú pohánku, ryžu, vajcia, syr, popučený cesnak, nakrájanú cibuľu a koreniny. Vytvarované fašírky som opiekla z oboch strán do zlatista na oleji a pokladala na servítku, aby vsiakol nadbytočný olej. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu