Losos s mušľami a cuketou

Ladislav Hužík
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 6. novembra 2013
Losos s mušľami a cuketou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Omáčka:
200 g
150 g
100 g
250 g
200 g
Cuketa:
250 g
100 ml
1 vetvička
Mušle:
300 g
100 ml
100 g
5 g
100 ml
Losos:
600 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Omáčka: Šalotku a cesnak orestujeme na masle, zalejeme mliekom, trochou vody, smotanou, osolíme a okoreníme. Varíme domäkka. Rozmixujeme a precedíme.

  2. 2

    Cuketa: Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky asi 1,5 mm. Na mriežkovanej panvici ju opečieme nasucho, aby sa vytvorili mriežky. Potom pridáme tymian, maslo, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Mušle: V kastróle s pokrievkou rozpálime olivový olej. Vhodíme mušle, zakryjeme a necháme asi 2 minúty opekať. Pridáme šalotku, víno, soľ, korenie a dusíme ďalšie 3 minúty.´Na záver pridáme pažítku.

  4. 4

    Losos: Rybu nakrájame na štyri kúsky a opečieme dozlata na oleji. Osolíme. Dopečieme v rúre asi 6 minút na 180°C. Servírujeme na dlhých cestovinách preliatych omáčkou.

Diskusia k receptu

jozka2
ten salmon je prekrasne upeceny ,vyzera velmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia