Losos s mušľami a cuketou
Ladislav Hužík
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 6. novembra 2013
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 6. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Omáčka: | |
200 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
Cuketa: | |
250 g |
|
100 ml |
|
1 vetvička |
|
|
|
|
|
Mušle: | |
300 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
5 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Losos: | |
600 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Omáčka: Šalotku a cesnak orestujeme na masle, zalejeme mliekom, trochou vody, smotanou, osolíme a okoreníme. Varíme domäkka. Rozmixujeme a precedíme.
- 2
Cuketa: Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky asi 1,5 mm. Na mriežkovanej panvici ju opečieme nasucho, aby sa vytvorili mriežky. Potom pridáme tymian, maslo, osolíme a okoreníme.
- 3
Mušle: V kastróle s pokrievkou rozpálime olivový olej. Vhodíme mušle, zakryjeme a necháme asi 2 minúty opekať. Pridáme šalotku, víno, soľ, korenie a dusíme ďalšie 3 minúty.´Na záver pridáme pažítku.
- 4
Losos: Rybu nakrájame na štyri kúsky a opečieme dozlata na oleji. Osolíme. Dopečieme v rúre asi 6 minút na 180°C. Servírujeme na dlhých cestovinách preliatych omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu