Pečený králik na rasci a rozmaríne

marcel83 - fotkamarcel83, 11. októbra 2014
Pečený králik na rasci a rozmaríne
Foto: marcel83
60 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
 čerstvé vetvičky
1 PL
1,5 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozporcujeme si králika podľa postupu: http://www.kuchyna.megdesign.sk/ako-rozporcovat-kralikazajaca/

  2. 2

    Jednou polievkovou lyžicou bravčovej masti vytrieme jenskú misu. Naukladáme kúsky králika, okoreníme, osolíme, posypeme drvenou rascou, podlejeme vodou a na vrch položíme vetvičku rozmarínu.

    Pečený králik na rasci a rozmaríne - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme cca 30 minút prikryté, potom na cca 20 minút odokryjeme. Vypneme rúru, prikryjeme a necháme teplo spraviť svoju prácu /cca 10 min/.

    Pečený králik na rasci a rozmaríne - obrázok 3
  4. 4

    Recept na celé jedlo tu: http://www.kuchyna.megdesign.sk/peceny-kralik-na-rasci-a-rozmarine/

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Pečené

Diskusia k receptu

eviana
Vyzerá to fajne... mäsko s rozmarínom mám veľmi rada, ku králičiemu (ani k zajačiemu ;)) som veru ešte neskúšala, skvelá inšpirácia :)