
Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.

Šošovicová polievka
Červená šošovica je veľmi zdravá, tu je niečo málo o nej: Má vysoký obsah železa, ...

Marocký baklažán
Keď som uvidela tento baklažán, prepáčte za slovko, ale slintala som! Čím skôr som dokúpila...

Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...

Minestra d'orzo
Talianska variácia na krúpovú polievku. Kto má rád krúpy a údenú slaninku, tomu prajem dobrú...

Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....

Mäso utopené v kečupovom pive
Na Donovaloch zúria preteky... Dobre vymasírovaný mašér naháňa v psom záprahu, ďalšieho mašéra, (ozaj, tak ma...

Raw avokádovo-hrášková polievka
Chutná a hlavne zdravá nevarená raw zelená polievočka.

Špenátové cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy...

Anglická morka so zemiakovou kašou
Vždy som chcela vyskúšať morku. Klasický anglický TURKEY style... a verte, alebo nie...

Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...

Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste
Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo...

Párek v těstíčku s obyčejným bramborovým salátem
Rychlé a u nás oblíbené jídlo. Dobře se i prodávalo v restauraci a má to tři...

Kuřecí maso s fenyklem
Variabilní recept na kuřecí maso ovoněné vyjímečně lahodnou chutí fenyklu. Tato verze je z kuřecího prsního...

Mrkvové knedlíčky do polévky
Mrkev uvaříme a vidličkou rozmačkáme, přidáme vajíčko, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou...

Teľacie köfte guľky v paradajkovej omáčke
Malé mäsové guľky varené v paradajkovej omáčke a poliate cesnakovým jogurtom....

Pstruhy s grilovanou zeleninou
Ja ryby nemám rada ryby, ale môj muž áno a je dokonca rybár. Tieto pstruhy...

Kuracie stehná v kokosovom obale s kurkumovou omáčkou
Kuracie stehná vyklepeme, osolíme, okoreníme a ochutíme štipkou karí korenia. Obalíme v hladkej múke,...

Mäso s rúčkou pre dravcov z Jazera
Ďalšia vábnička pre deti (ale aj dospelí si prídu na svoje). Roztomilý je pohľad na krpca,...

Chudnutie s Varechou 7. deň
Okrem zdravých potravín, je pri diéte dôležité aj to, akým spôsobom ich pripravíme. Dnes...

Pečeň na cibuľke so šampiňónmi
Takéto raňajky mi robieval môj oco skoro každú sobotu. Rýchle, jednoduché a chutné.

Pizza s tuniakom a olivami
Droždie sa rozdrobí do vlažného mlieka, pridá sa múka a zamieša sa riedke cesto, ktoré...

Šampiňóny na smotanovo-vínovej omáčke
Tento recept som si vymyslel doma, keďže mám rád rýchle a sýte jedlá, a zároveň...

Medvedí pochod
Huby namočíme aspoň na 20 minút. Potom vodu zlejeme a uvaríme ich v čistej jemne osolenej...

Tatarák inak
Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa...

Losos s pšenovým šalátom
Včera sa mi podaril takýto pestrofarebný obed. V týchto takmer neznesiteľných horúčavách sa snažím pripraviť rýchle a ľahšie stráviteľné jedlá, samozrejme, musia byť aj chutné....

Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a...