
Karfiolovo–šunkový nákyp
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

Čerkeské kurča
Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...

Pšenoto so zeleninou a schwarzwaldskou šunkou
Zdravý a rýchly recept plný zeleninky, ktorý zasýti.

Pečené placky z pšeničného lepku
Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale...

Kurča s orechovou omáčkou
Kurča umyjeme, pokrájame na porcie, . posolíme. V panvici na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso...

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...

Hlivová omáčka
Keďže zostalo veľa ryže zo včera tak recept na hlivovú omačku. Hlivu umyjeme očistíme a nakrájame na...

Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Bravčová panenka v lístkovom ceste
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...

Kokosové tofu s grilovanou zeleninou a chipsom zo sladkých zemiakov
Pre inšpiráciu pridávam ďalší z mojich receptov. Tofu sa dá nahradiť kuracím mäskom. Odporúčam ale...

Raňajková polievka s vajíčkami
Leto odovzdalo vládu jeseni a táto, „krok za krokom“, smeruje s čoraz chladnejšími ránami, do vlády sychravého novembra....

Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke
Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať...

Hovädzie v miske
Maso si nakrajame na kocky a na troche oleja sprudka oprazime-odlozime. Do druhej nadoby si na rozpalenom...

Zapečená špagetová tekvica s brokolicou
Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...

Pečená dýně na kokosovém oleji s pečenými brambory
Hokaido omýt, neloupat, nakrájet na kostky, dát do zapékací mísy, přidat kokosový olej,...

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať...

Cviklové gazpacho
Tento recept som pred rokmi našla v nejakom časopise. A keďže mám cviklu veľmi rada, ...

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...

Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník
Vyčarovať hneď tri jedlá za pomerne krátky čas a naraz, s tým dokáže pomôcť šikovná teplovzdušná...

Stredomorský koláč s tuniakom a ryžou na spôsob fritatty
Frittata je talianske jedlo na báze vajec podobné omelete alebo quiche ale bez cesta a s rôznymi...

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....

Ryžová polievka so špargľou a hráškom
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je...

Teľacie s ovocnou zmesou
Rezne zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na oleji z oboch strán opečieme....
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky