
Fašírky so sírovcom
Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.

Grilovaný kalmár - Calamares a la plancha
Páči sa mi pri tomto zavrieť oči a transportovať sa na španielsku pieskovú pláž.

Sumček africký vo vínovej omáčke
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

Hlivová omáčka
Keďže zostalo veľa ryže zo včera tak recept na hlivovú omačku. Hlivu umyjeme očistíme a nakrájame na...

Ryžový šalát s vajíčkom
Ryžový šalát je ideálnou voľbou, ako si vychutnať čerstvé a ľahké jedlo....

Krúpová polievka so žihľavou
Krúpová polievka je v slovenských domácnostiach známa hlavne v spojení s údeným mäsom. Ale vylepšiť ju...

Cheeseburger v placke
Ak si chcete pripraviť obľúbené jedlo z rýchleho občerstvenia, tak odporúčame vyskúšať výborný cheeseburger v pšeničnej placke....

Tsukemen
Je to taký obrátený ramen. Rezance nie sú v polievke, ale máčajú sa v hustejšej a chuťovo výraznej omáčke...

Krémová polievka z pečených kápií
Vďaka ozaj šikovným Mexičanom je tunajší trh nasýtený dostatkom veľkých hrubostenných paprík v rôznych farbách....

Cukety plnené dubáčikmi
Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

Kura na bylinkovom chutney
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, ...

Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

Pečený karfiol v paprikovej kruste
Karfiol je vďačnou zeleninou na všetky spôsoby, nie iba vyprážaný. Skúste ho niekedy pripraviť takto,...

Dusené filé na karí a zázvore
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...

Údené rebierka s kyslou kapustou a klobásou
Pôvodne som chcel robiť koložvársku kapustu, ale spomenul som si z detstva na podobný recept ako...

Cuketová polievka s jemnou chuťou cesnaku a vajcom
Na masle opražím nakrájané cibuľky bez zelených pierok. Pridám na kocky nakrájanú mrkvu so zemiakmi...

Kofty z teľacieho mäsa
K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...

Nigérijská hovädzia suya
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín....

Karí zo zelených papričiek
Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...

Zeleninové lečo s ryžou
Od kamarátok som veľakrát počula, že pripravujú lečo s ryžou. Vyskúšala som aj ja, ...

Kurací šalát s bezlepkovými krutónmi z čierneho chleba
Dali by ste si niečo zdravšie na obed či večeru? Máme pre vás tip....

Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....