Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....
Nigérijská hovädzia suya
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín....
Kuracie stehná na červenej karí omáčke à la Východ
Kožu na kuracích stehnách som narezal a stehná sprudka opiekol na panvici s troškou masti a cesnakom....
Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....
Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....
Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)
Pšenično-ražné halušky s tofu
Troška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie....
Ryža s baklažánom
Ponorte sa do stredomorských chutí s touto ryžou s baklažánom, jednoduchým receptom plným čerstvých surovín, ktoré dodajú farbu a živiny....
Pečená lopatka a krk z daniela na koreňovej zelenine s červeným vínom
Dostal som sa trochu k divine, tak som skúšal a vyšlo.
Ryža Alicantino
Ryža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície....
Cheeseburger v placke
Ak si chcete pripraviť obľúbené jedlo z rýchleho občerstvenia, tak odporúčame vyskúšať výborný cheeseburger v pšeničnej placke....
Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.
Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky
Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...
Šalát do pohára s kuracím mäsom ako obed do práce
Nosievate si so sebou do práce domáci obed? Vyskúšajte nabudúce tento šalát s kuskusom a grilovaným kuraťom....
Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.
Omáčka s morskými plodmi na špagety
Pretlačený cesnak chvíľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme morské plody a pár minút restujeme spolu...
Cícerové ragú s opekanou knedľou bez lepku
Máte chuť na výživný obed bez mäsa plný bielkovín, vitamínov a k tomu ešte aj veľmi chutný? Ste na správnej adrese....
Plnené cestoviny na spôsob lasagne
Vyhrala som veľké balenie dutých cestovín vo farbách talianskej trikolóry, plnila som ich klasickými omáčkami ako na lasagne....
Kuskus s paradajkami a mozzarellou
Kuskus sa dá pripraviť na akýkoľvek spôsob. Jeho výhodou je veľmi rýchla príprava. Tentokrát je...
Bôbová polievka so špekáčikmi
Prvýkrát som kúpila bôb pred rokmi od súkromného pestovateľa na trhoch. Nechala som sa od neho poučiť, ako ho variť a čo s ním....