Foto: sueclash
Tento recept je z môjho blogu veggiecookin.wordpress.com
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks (po 300 g) |
|
100 g |
|
20 g |
|
1/8 l |
|
30 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
čerstvo nastrúhaný |
|
1 strúčik |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
500 g uvarené |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200°C. Paradajky umyjeme, vrch odkrojíme a vnútro vydlabeme. Vydlabanú dužinu si odložíme. Syr nakrájame na malé kocky. Vločky povaríme v mlieku asi 2 minúty. Vmiešame nastrúhané oriešky a kúsky syra, syr necháme roztopiť.
- 2
Zmes stiahneme z ohňa. Rozklepneme vajcia, oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky vmiešame do syrovej zmesi a okoreníme. Bielky ušľaháme, vmiešame do zmesi a naplníme ňou vydlabané paradajky.
- 3
Pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 20 minút. Medzitým rozmixujeme dužinu z paradajok. Zmiešame s rozotretým cesnakom, smotanou a nasekanou bazalkou a okoreníme. Vychladnuté cestoviny zmiešame s omáčkou. Podávame so zapečenými paradajkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@palokuchki takisto dakujem a dufam, ze bude chutit.. :-) je to taky rychly, lahky ham a pritom to vyzera docela zaujimavo.. :-)