Paradajkové soufflé s cestovinovým šalátom

sueclash - fotkasueclash, 21. októbra 2011
Paradajkové soufflé s cestovinovým šalátom
Foto: sueclash

Tento recept je z môjho blogu veggiecookin.wordpress.com

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks (po 300 g)
100 g
20 g
1/8 l
30 g
2 ks
 čerstvo nastrúhaný
1 strúčik
3 PL
1 PL
500 g uvarené




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200°C. Paradajky umyjeme, vrch odkrojíme a vnútro vydlabeme. Vydlabanú dužinu si odložíme. Syr nakrájame na malé kocky. Vločky povaríme v mlieku asi 2 minúty. Vmiešame nastrúhané oriešky a kúsky syra, syr necháme roztopiť.

  2. 2

    Zmes stiahneme z ohňa. Rozklepneme vajcia, oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky vmiešame do syrovej zmesi a okoreníme. Bielky ušľaháme, vmiešame do zmesi a naplníme ňou vydlabané paradajky.

  3. 3

    Pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 20 minút. Medzitým rozmixujeme dužinu z paradajok. Zmiešame s rozotretým cesnakom, smotanou a nasekanou bazalkou a okoreníme. Vychladnuté cestoviny zmiešame s omáčkou. Podávame so zapečenými paradajkami.

Diskusia k receptu

evusik
škoda, mala som na záhrade také tie veľké, mäsité paradajky, z tých by to bolo perfektné.... recept vyzerá prudko jedlý, foto krásne :-)
julica
Tak toto je uz iny level - soufle v paradajkach. nohy by som si za tym polamala. mnam
katkat
krasny recept a nadherny blog! budem sledovat :)
sueclash
@cica2 dakujem, dufam, ze sa bude pacit.. :-)
@palokuchki takisto dakujem a dufam, ze bude chutit.. :-) je to taky rychly, lahky ham a pritom to vyzera docela zaujimavo.. :-)
gman
@sueclash ahoj zuzu. marci mi posielal blog. krasa. aj toto je fajnovucke :)
mijaita
Dnes jsem delala jako predkrm. Vymenila jsem nivu za goudu a vlocky za trosku mouky. Nevyběhlo mi tak krasně jako tobě, ze by to bylo tema vločkama? Jinak je to tak dobré, že to budu dělat častěji. Podávala jsem s opečenou, sezamovou bagetou pokapanou bazalkou v oleji a okurovým julienne :-)



tiginko
že paradajkové suflé! Vďaka @mijaita , že si tento recept pripomenula, som z neho normálne uveličená. Musia síce počkať na poriadne paradajky, ale určite musím vyskúšať
mijaita
@tiginko ja jen neukladam, ja i vybiram a varim z KK :-) Rajcata mám z Lidlu, tam maji i velka, kerickova. Ale jsou sklenikova, zadny zazrak. Ale da se to a ja se tesim, udelam je brzo znovu :-) Take by se do toho syra mohl pridat kren, o jeee, krasny recept, fakt!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia