Košíček

veronika353 - fotkaveronika353, 6. januára 2011

Kdysi dávno jsem to jedla v jedné restauraci , jmenovalo se to "Lázeňský košíček".Ten múj se mi moc nepovedl,vypadá spíš jako miska.Na další pokus Zobraziť celý popisKdysi dávno jsem to jedla v jedné restauraci , jmenovalo se to "Lázeňský košíček".Ten múj se mi moc nepovedl,vypadá spíš jako miska.Na další pokus to bude možná lepší.

2
porcie
30 minút
príprava
15+10 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
1 ks
20 g
200 g
2 lyžice, sterilizované




Postup

  1. 1

    Brambory nastrouháme,osolíme, přidáme žloutek a hladkou mouku.Zpracujeme těstíčko,které natenko navrstvíme na vymazanou obrácenou pudinkovou formičku.Upečeme dozlatova a po částečném vychladnutí sundáme a uložíme na teplé místo.

  2. 2

    Maso nakrájíme,přidáme súl a koření a orestujeme na oleji.Potom přidáme žampiony a prohřejeme.Ufritujeme hranolky.Do bramborového košíčku vložíme masovou směs a doplníme hranolky.Obložíme zeleninou a podáváme.Dobrou chuť!

Diskusia k receptu

evusik
to je milené, miska ktorá sa dá zjesť, toto určite vyskúšam :-)
ketty3811
aj mne sa to pozdáva.Keď príde návšteva,tak po jej odchode netreba ani umývať riad:-)))
klaura
či košíček, či miska ... je to jedno ... ale nápad sa cení ...
výborné ... ukladám si ...
maorka
to je perfektný nápad.. je to podobné ako keď sa podáva cesnačka v chlebovej miske.. to je tiež mňam... toto určite vyskúšam, už teraz rozmýšľam čo pouižiť ako obrátenú misku..
korbacik
Krásne, určite aj veľmi chutné. Ukladám do KK. Nechcem byť protivná, ale nebola by do košíčka lepšia k mäsu ryža? Lebo košíček je zemiakový, aj hranolky v ňom - aj keď mne viac chutia tie hranolky... Ale nápad fajn, díky za tip.
veronika353
@marienka44 ano,ta formička je kovová,mám ji už dlouho,ale vloni jsem koupila menší.Zkoušela jsem to těsto upéct vevnitř,ale potom byl ten košíček malý.
@korbacik ..samozřejmě, že se tam múže dát i rýže.Také maso nemusí být zrovna kuřecí, každý si tam múže dát, co má rád.
evanaaa
Na Spekktre robil niečo podobné kuchár, ktorého som rada pozerala, mal akože " surealistické" nápady , Bob....nespomeniem si teraz. On vymazal cestom kovové sitko zvnútra a potom ho omočil do horúceho oleja a upražil. A v ňom servíroval jedlo, už neviem čo, ale mala by som to niekde mať zaznačené.
sovka62
A čo sa ti na tom košíčku nezdá? Vari si ho nechcela z toho cesta pliesť! Je to pekné a naozaj dobrý nápad, mám rada takéto vylomeniny. A naplniť sa ozaj dá čímkoľvek. Toto určite zaradím do svojho repertoáru.
abend
Super recept, k realizácii mi chýba už len tá forma na upečenie takého krásneho košíčka , ale skúsim pohľadať niekde v obchode, len v akom, keď už ani normálne obchody na takéto veci neexistujú.
honestka
kosicky sa daju upiect aj vo velkej muffinkovej forme (ja tak peciem aj kosicky z puff pastry ci phylo), ktore sa potom naplnaju vselicim (aj pri studenej kuchyni). da sa pomoct aj tak, ze rozne okruhle ohnovzdorne misticky ci salky sa obalia cestom a upecu.
stenia
Je to užasny receptik Veronika, hned ma oslovil lebo zbožnujem prekvapka na tanieri pre moich hosti/rodinu/ a ked je to tak užasne esteticke tak vyskušam ale mám trošku obavy , že ked nedam bielok do toho cestička bude to stekať po tej formičke, či nie? , treba ju najskôr nečim natrieť? mienim je piec vo formičkach na mallé babovky, takých mám zopar , asi konzistencia cestička je veľmi dôležita, že? už sa tešim na odpoved a premieru
valeri
no krásne, mám také mističky 3, vyskúšam
veronika353
@stenia :tu formičku je potřeba dobře namazat, já jsem použila sádlo(masť), zkoušela jsem do toho těstíčka dát celé vajíčko, ale bylo to dost tekuté.Brambory po nastrouhání dost pustí vodu,která se z toho musí vytlačit,aby to nebylo tekuté.Trošku to po té formě sjelo,ale ne tak, aby tam byly díry.Když to dáš z té formičky dole a bude se ti to zdát málo upečené,tak to dej ještě na chvíli do trouby.Trochu se to opeče a bude to líp držet tvar.Je s tím piplačka,ale výsledek stojí za to.Hodně zdaru a trpělivosti:-)))
janger
Krasna miska, nic jej nechyba! Vyborny napad.
hubata
Vynikajúci nápad, posielam veľkú pochvalu. Ja si dokonca myslím že sa to dá použiť aj tak že sa cesto upečie ešte aj v malých formičkách na mafiny alebo na zákusky. A urobiť súpravu: vo veľkom košíku mäsko, v menších ochutená suchšia zeleninka (hrášok, mrkvička, kukurica, ........ kuchárke sa v uplatnení fantázie už medze nekladú. Vďaka za nápad !
bozulka
Niet čo dodať,treba len urobiť...je to luxusné!!!
esko
Je to užasný nápad a skvelá pochúťka
ivosenka
úžasná vychytávka, přesně podle mého gusta ;) rozhodně vyzkouším




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia