Foto: martinis
Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Gnocchi som objavil len nedávno a mimoriadne mi zachutili, odvtedy skúšam nové variácie ich úpravy. Dnes spolu skúsme pripraviť tieto lahodné zemiakové "nočky" s výbornou fazuľovou omáčkou, podčiarknutou chuťou cesnaku a jemnými rezančekmi šunky. Pustime sa teda do práce :)
- 2
Môžme začať s prípravou gnocchi : záležiac od druhu, dáme ich variť do vriacej osolenej vody na 2-4 minúty. Potom ich scedíme a uložíme na teplé miesto.
- 3
Do hlbšej panvice nalejem za lyžicu olivového oleja, opražíme na nej kocky cibule a rezančeky šunky. Po chvíli pridáme vopred uvarenú fazuľu aj s troškou vody v ktorej sa varila, alebo sterilizovanú z konzervy taktiež s trochou nálevu a prelisované strúčiky cesnaku. Dobre premiešame, aby sa všetky tie skvelé chute prepojili. Už teraz to má skvelú vôňu :O)
- 4
V 1,5 dcl mlieka rozmiešame lyžicu hladkej múky (použil som celozrnnú špaldovú, dodala tomu výraznú chuť) a prilejeme do panvice. Povaríme do zhustnutia.
- 5
Pred dovarením omáčku dochutíme lyžcou octu, odvážnou štipkou hnedého cukru a zopár kvapkami kečupu. Ešte raz zamiešame, pridáme gnocchi a podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. Len čo ich vložíte do úst, nebudete chcieť iné, tá chuť je fantastická :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
... je možné si ich pripraviť aj doma, @slavka2012 bola veľmi milá a pod recpetom Gnocchi s kuarcími pečienkami zanechala aj recept na ich prípravu, takže ak by si sa chcel trošku vyhrať, môžeš to vyskúšať, aj ja sa chystám :)) a ak nie, tak ako vravím - v lidli, bille či tescu sú bežne v ponuke. ak si ich doteraz nevyskúšal, naprav to, sú vynikajúce, ako naše šúľance ;)
@radox1 : vlastná práca, ďakujem :O)