Špenátik bez zápražky fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 9. novembra 2016
Špenátik bez zápražky (fotorecept)
Foto: mitzy

Buď ho miluješ, alebo nenávidíš. Špenát. :) Ja som si obľúbila mrazené špenátové listy. Chutí lahodne.

2-4
porcie
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 ml
1 ks menšia
3 strúčiky
1 ks (v črievku, napr. Bambino)
 štipka
 štipka
 kúsok
6-8 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici roztopíme kúsok masla. Pridáme nadrobno pokrájanú cibulku, nadrobno pokrájaný cesnak a počkáme, kým cibulka spení. Potom pridáme mlieko. Povaríme a pridáme mrazený špenát v kockách (Bonduelle). Na miernom ohni dusíme pod pokrievkou.

    Špenátik bez zápražky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si uvaríme/upečieme zemiaky alebo bagetky a uvaríme vajíčka.

    Špenátik bez zápražky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď špenátik zmäkne, vytlačíme naň syr Bambino a dobre miešame až kým sa neroztopí. Dusíme pod pokrievkou do zamatova.

  4. 4

    Špenát naložíme na tanier s prílohou a zjeme. Dobrú chuť :)

    Špenátik bez zápražky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia