Kuracie stehná na plzenskom korení

mariamka - fotkamariamka, 30. decembra 2014
Kuracie stehná na plzenskom korení
Foto: mariamka

Plzenské korenie asi nie je bežne dostať. Je určené na steaky, ja som ho použila pri dusení na vykostené kuracie stehná so šampiňónmi, podliate Zobraziť celý popisPlzenské korenie asi nie je bežne dostať. Je určené na steaky, ja som ho použila pri dusení na vykostené kuracie stehná so šampiňónmi, podliate svetlým plzenským pivom. V recepte uvádzam zloženie aj fotku.

Suroviny

4 ks vykostené
1 PL (alebo olej)
2 ks
3 strúčiky
4-5 ks čerstvé
1 PL
 drvená
1-2 dl na podliatie




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná vykostíme. Ja už som mala hotové, prekrájala som ich na štvrťky a na chvíľu napácovala plzenským korením. Toto je ono.

    Kuracie stehná na plzenskom korení - obrázok 1
  2. 2

    Ak si priblížite fotku, vidno tam zloženie: soľ, cibuľa, jačmenný slad, chmeľ, cukor, cesnak, paprika, rasca, paradajkový prášok, chilli, čierne korenie, tymián a dve Éčka. Takže poraďte si, ako viete :)

    Kuracie stehná na plzenskom korení - obrázok 2
  3. 3

    Bravčovú masť /príp. olej/ rozpálime a stehná z oboch strán opečieme. Pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, cesnak a šampiňóny na štvrťky. Opečieme, osolíme, okoreníme, orascujeme, chilli papričku natrháme, podlejeme pivom a dusíme 20 minút.

    Kuracie stehná na plzenskom korení - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so zemiakmi, ale hodil by sa aj chlebík. Dobrú chuť :)

    Kuracie stehná na plzenskom korení - obrázok 4
  5. 5

    Šalát robil manžel z kyslej kapusty, mrkvy, petržlenu, zázvoru. Dal tam majonézu, čo som protestovala, ale keď to "usadlo", bolo to výborné.

    Kuracie stehná na plzenskom korení - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie fotky nebudú. Veselého Silvestra a šťastný Nový rok :)

    Kuracie stehná na plzenskom korení - obrázok 6

Diskusia k receptu

elysa
no moc si toho nenafotila:), ale podľa všetkého si navarila veľmi dobre, kuracinu z pivom máme radi, pivo tiež:), len kde sa dostať k tomu koreniu @mariamka
radost
@mariamka
to korenie..to nemám..veru nie..takže bude len podobné,nie detto,varenie..
stehná na pive s čili chutia nám v každej hladnej chvíli..
ešte:
kde sa taký manžel fasuje..čo zručne vareškuje..??
na konci roka prejavím dobrú vôľu:
nezávidím..doprajem..
a želám-by aj o rok sme v dobrej kondícii boli všetci spolu..:-)
zolik
Alebo zmiesat plzenske pivo s korenim a vyhlasit to za original ;-)
eviana
Ďalšie fajné stehééénka od Teba @mariamka , plzenské korenie zoženiem, aj na kraj sveta poň zájdem, bo neodolateľne to už na prvý pohľad vyzerá - myslím tie stehná, sa aj môjmu chlapovi páčiť budú bez pochýb ;) chválim a tiež rok 2015 dľa predstáv a očakávaní prajem :)

mariamka
@evulka to korenie,, to nie je len tak, to je za vypitych 1000 l piva za rok, @radosti som to nechcela pisat, ale ty sa mozes podelit,,,,,,,, srandujem :)) @decka urobte si, namixujte a hlavne, majte / majme sa radi !! :))
radost
a čo ma tak na okraj záujmu -dzifky moje-tlačíte..??
ked @eviana chlapovi sa budú páčiť stehná @mariamky..aj môj sa pridá k obdivu..to nevíte..??
mariamka
@radost ja len v zajmu zdravia tvojeho, a tiez tvojho zakoniteho, iba co sa pivka tyka,,, a co stehien, nech si volka :)
frezia68
......a čo stehien,nech si volká?Či si Ty šikovná holka :-))) hojnosť jedla dopraješ a v duchu sa usmeješ,aj mňa si tu rozosmiala,dnes aj 10********** by som dala :-)))
eviana
No neviem či sa to tu hodí... ale opáčim ;) Čítala som kedysi jednu průpovídku milú... vraj "kdyby pivo kozy mělo, tak by nám nic nechybělo" ... možno to platí aj na stehná :)
Som sa pobavila na Vašom básnení dievčatá, skvelý záver tohto rozporuplného dňa na vareche... ďakujem Vám za ten smiech... kiež by takto príjemne usmievavo na vareche celý budúci rok bolo :)
radost
len pre @eviana :
veru diefča-to mi ver-už sa začal varechový silvester..!!
zbohom dáme smútku..tí zlí nech ostanú zatlačení kdesi v hanbe kútku..
a my-kým sme tu-radosť ukážeme celému svetu..!!
tak sa -diefča-usmievaj..
prajem tebe..prajem sebe..prajem vám..v srdci raj..v duši máj..:-)
tiginko
to korenie ma teda prekvapilo! Som síce rodená Plzeňačka a považujem moje rodné pivo kvôli jeho nádherne horkastej chuti za najlepšie na svete, ale o tomto som ešte nepočula. Má aj nejakú špecifickú chuť vďaka tomu sladu a chmeľu? Je to tekuté, alebo sypké?
1x safran
mariamka
@tiginko uz som to chcela vcera pisat, ale padal mi net, takze: je to kvazi grilovacie korenie /chutovo velmi podobne/ a naozaj nasladle, bolo treba viac soli aj chilli a je to sypke v peknej plechovej doze,, u nas sa pije jedine Plzen :) este ti napisem sranda prihodu, kedze moji casto kupuju aj plechovkove, bola v tom kartone jedna podozrivo lahka, syn ju odvazil a poslal fotku priamo do pivovaru, za par dni kurier doniesol cely novy karton fajneho pivka, no nepotesi ? :)
dakujem aj vsetkym ostatnym za zastavenie a mile komenty, uzite si dnesny den :)

js9mxd
Ahojte, prajem Vám šťastný Nový rok, toto korenie bolo súčasťou balenia Plzenského piva v lete 2014.
js9mxd
Ahoj Elysa, ak chceš toto korenie tak sa ohlás, mám ešte 4 balenia .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia