
Zelerovo-kôprový prívarok
Jednoduchý recept na kôprový prívarok pre tých, ktorí hľadajú alternatívu bez mlieka/smotany...

Omeleta priamo z rúry
Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané....

Kokošky - šúľance z východu
Dnes som uvarila dobrotu zo zemiakov , ktoré mi ostali v chladničke . Moja mama má naučila,...

Gnocchi v syrovo-hubovej omáčke
Sušené huby necháme odstáť namočené vo vode aspoň 30 minút. Cibuľu nakrájame nadrobno a zľahka osmažíme...

Fusilli s kvakou v smotanovej omáčke
Žiadny kulinársky zázrak... :) Skôr rýchle a aj vcelku chutné jedlo, keď prídete večer domov...

Tofu so zeleninou
Tento recept je veľmi rýchly a jednoduchý, chutný a výživný, namiesto tofu je možné použiť...

Bravčové kocky s karamelovo-kapustovou omáčkou
Jedno z mojich obľúbených jedál. Ak chcete vyskúšať novú chuť sladko-slanú, je to jedlo pre...

Plnená panenka s mangovým chutney
Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie, často ho chrumká pri TV, tak som sa rozhodol, že ju...

Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Kolienka so špenátom
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým množstvom vody (aby sa špenát...

Bravčová panenka v cesnakovom fáši
Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, ...

Pohánkové fašírky
Inšpirovala som sa ahľa tuto http://varecha. pravda. sk/recepty/pohankove-karbonatky-/47662-recept. html , keď som mäso nechcela ani vidieť...

Kačacie prsia na hubách so zemiakmi
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme...

Špenátové rezance so šafranovo-smotanovou omáčkou
Raz som ochutnala výborné rezance so šafranovou omáčkou v jednej reštaurácii a odvtedy som hľadala a kombinovala...

Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola
Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte...

Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, ...

Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...

Jesenný šalát s pečenými zemiačikmi
Je to jednoduché a chutné jedlo. Jesenný som ho nazvala preto, že práve začiatkom jesene...

Hokkaido polievočka
Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari...

Hanácka zemiaková omáčka
Takové omáčky jsem se najedla v mládí opravdu hodně! Miloval ji můj tatínek, tak se...

Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...

Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....

Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem...

Kuracie prsia s cherry rajčinami a smotanovým špenátom
Včera som vyskúšala pripraviť kuracie prsia so chery rajčinami a smotanovým špenátom podľa Jamieho Olivera. Páči...