![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Úhor na masle
Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiol s hubami
Karfiol očistíme, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rolované stehno so špenátom a orechmi
mám rád jednoduché a dobré jedlá... toto k nim patrí
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fit penne so špenátom a s treskou
Chcela som vyskúšať aj iné varianty cestovín ako klasické pšeničné, tak som kúpila penne z červenej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Spagetti à la čo dala kuchyňa
Tento recept na špagety mám od môjho priateľa, sú vynikajúce! :-) Obrázok pridám neskôr, keď...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenátovo-smotanové mušle
Veľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia balontínka s hríbovým fášom
Tatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou
Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Risotto so sterilizovanými hubami podľa mňa
O tom, že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské, čo sa týka chuti, v ničom nezaostáva....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králík plněný masovo-houbovou směsí
V nákupním košíku mi zaparkoval hezký chlazený mican a protože komunikace mezi mnou a manželkou, která...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Restovaná vepřová játra s pepřovou omáčkou
Játra nakrájíme na porce a zbavíme všech blan. Přes folii naklepeme, opepříme. Na pánvi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s tofu v krémovej miso omáčke
Taká operatívna rýchlovka, tofu sa dá nahradiť čímkoľvek. Kocku tofu mám vždy v chladničke po ruke....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaková polievka s úžasnou chuťou
Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestovina v zapečenej paprike
Nie je to môj vlastný recept, niekedy som ho niekde čítala a v lete potom lovím...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Betón
Ryžu si uvaríme podľa návodu, prípadne ideálne je, keď ostane z dajakého predošlého obeda))). Cibuľu nakrájame na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvica plnená rizotom
Začneme tým, že si celé tekvice upečieme v rúre približne 40 minút. Necháme vychladnúť, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené kurča s cícerovou plnkou
Deň vopred namočený cícer uvaríme do mäkka - popučíme pučítkom na zemiaky, pridáme v slanej vode...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Batatová krémová polievka z Luli Chefa
Veľkonočná krémová batatová polievka, vhodná pre deti ako príkrm, ale aj pre dospelých. V...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos s dusenou zeleninkou a pečenými zemiakmi
Filety z lososa si krátko opečieme na roztopenom masle, pri opečení si ho osolíme :) zemiačky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik na citrusoch a olivách
„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Double Dee labužníka
... každý človek na svete má rád kurčacie mäso! Táto úprava pochádza z receptára...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vločková polévka se sušenými houbami
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a orestujeme. Pak přidáme ovesné vločky a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny so šampioňóvou omáčkou
Na slaninke si opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme očistené šampiony, soľ, mleté čierne korenie a vegetu....