Foto: janea
Spagety na sposob Bolognesse som mala vzdy rada, no odkedy ich robim podla svojej chuti, mam ich este radsej.:) Mne bola väcsinou ta Zobraziť celý popisSpagety na sposob Bolognesse som mala vzdy rada, no odkedy ich robim podla svojej chuti, mam ich este radsej.:) Mne bola väcsinou ta omacka kysla alebo nebola dochutena podla mojej chuti. Tak mi nezostavalo nic ine, len si ukuchtit sama. Dobry paradajkovy pretlak je zaklad. V tubach nekupujem, väcsinou su prekyslene. Kupujem ten najobycajnejsi v konzerve ale treba vyskusat, kazdy podla svojej chuti. Robim odoka, takze neuvadzam mnozstvo. Ja mam uspech s tymto receptom.
Postup
-
1
Spagety uvarime v slanej vode a precedime.
- 2
Zeler a mrkvu postruhame - kludne viac, cibulu nakrajame nadrobno, cesnak pretlacime.
- 3
Vsetko poprazime kratko na oleji. Podlejeme trosku vodou a zase len kratko ca 5 min. podusime. Nedusim dlho, aby sa zbytocne neznehodnotili vitaminy.
- 4
Potom pridame paradajkovy pretlak, korenie, sol, dochutime zeleninovym vyvarom/vegetkou a prilejeme trosku vody ale iba tolko, aby sme nemali omacku riedku.
- 5
Nechame prejst varom a pridame majoran. Ten davam vzdy nakoniec.
- 6
Dochutim par kvapkami javoroveho sirupu a citrona. Citron je sice tiez kysly ale dodava omacke zaujimavu chut, ako aj JS.
- 7
Potom nakladiem na taniere riadne kopce spagiet, polejem omackou a navrch dam syr. Taniere su vzdy doslova vylizane.:) Sorry, teraz som si vsimla, ze to nemam tak esteticky naservirovane ako vy,:( ach jaj zase som varila v behu...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu