Foto: prextid
Kurčiatko je moja srdcovka recepty som vyskúšal všetky možné počas 20 tich rokov, no ale pochopil som že v jednoduchosti je to kurča najlepšie Zobraziť celý popisKurčiatko je moja srdcovka recepty som vyskúšal všetky možné počas 20 tich rokov, no ale pochopil som že v jednoduchosti je to kurča najlepšie netreba vôbec nič len Kurča a soľ
porcií
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Kupime si kurča , podľa nálady a koľko máme v peňaženke napr.toto
-
2
Odbalíme a celé kurčiatko posypeme soľou z vrchu, zo spodu a trochu soli dáme aj do vnútra kurčata. Dáme pozor, aby sme to neprehnali so soľou, lebo bude presolené. Len zľahka posypať, trošku sa s ním pomazliť, netreba sa báť, už neuletí. Dáme ho na hliníkovú misku, aby šťava odkvapkávala do misky.
-
3
Vložíme do plynovej rúry, alebo do elektrickej piecky. V elektrickej piecke to pečiem na 230 st po dobu 1hod zhora aj z dola. Nutný je obeh vzduchu a ventilátor v piecke
-
4
Po 60 minútach je kurčiatko vysmiate a môžme sa s chuťou do neho pustiť. Podávame s čím nás napadne.
kazdy predsa kurca pred pecenim minimalne osoli nie?