Kokosové karí s hlivou kráľovskou

blissofplants - fotkablissofplants, 10. novembra 2021
2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

260 g
2 PL podľa vlastného výberu
1 ks
2 ks veľké
200 ml plechovka
 uvarená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame hlivu.

  2. 2

    Zohrejeme olej vo veľkej panvici. Pridáme huby a opražíme ich niekoľko minút.

  3. 3

    Opečené huby prenesieme na tanier, na panvicu pridáme horčičné semienka a karí listy.

  4. 4

    Pár sekúnd miešame, pridáme cibuľu nakrájanú na prúžky a opečieme do svetlozlata.

  5. 5

    Vrátime hlivu do panvice s nakrájanými paradajkami, ochutíme, povaríme 2 minútky a zalejeme kokosovým mliekom.

  6. 6

    Prikryjeme a na miernom ohni varíme zhruba 30 minút. Podávame s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu

mijaita
Mivali v trznici stale hlivu máčkovou, už dva roky jsem ji nevidela. Az potkam, zas ji rada koupím. Je dobroučká! Hezky, jednoduchý recept!
mijaita
Tak mi to nedalo a dojela jsem si pro tu hlivu. Mam pet min autem do jednoho viet obchudku, tam maji vzdycky a vsechno. Za tu jednu hlivu jsem dala 22,- Kc. Obed pro jednu osobu. Dobre jidlo, ale uprimne, hliva jakakoliv, nejlepsi rest jen na masle s kminem. Je velice chutná. V tomhle jidle jeji vyjimecnost uplne zanikla. Ale chutnalo mi to ne ze ne!


blissofplants
@mijaita (23.11.2021 12:52)

Woow, vyzerá to perfektne, páči sa mi tvoj tanier💙😍jedlo na ňom krásne vynikne 🙌 tento recept som mala z časopisu 😉 nepoužívam kokosové mlieko často, mne príde že má výraznú chuť..tvoj nick je tiež super🙌😉
1x haji
mijaita
Muj nick je spanelska zdrobnelina jmena Míša :-) Nadobí me bavi ale musim se krotit, nemam ho kam davat ale take se mi libi na nem servirovat. Pochvala potesila a tesim se na dalsi tvoji tvorbu. Btw v tom casopisu to bylo jako asijske jidlo nebo jake?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha