
Bravčová panenka s orechovou omáčkou
Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme 2 PL orechového oleja...

Peposo podľa Emanuela Ridiho
Nemám rada dlhé úvody, ale musím urobiť výnimku. Toto jedlo som už robila dva krát,...

Plnená panenka s mangovým chutney
Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie, často ho chrumká pri TV, tak som sa rozhodol, že ju...

Plnené kuracie prsia na kyslej kapuste
Veľmi chutný recept. Kapusta s ananásom vytvára jedinečnú chuť, ktorú doplňujú orechy. Pritom mäso...

Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...

Špenátové cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy...

Gratin podla Inda
V centre mesta je vegetarianska restauracia, ktora ma urcite nejaky nazov, ale vsetci ju volame...

Pivové palacinky s dusenou zeleninou na kurkume s muškátovým orieškom
Chuťove výborné pivové palacinky, ktoré som plnila dusenou zeleninou s kurkumou, muškátovým orieškom a zázvorom....

Kuracie prsia s cherry rajčinami a smotanovým špenátom
Včera som vyskúšala pripraviť kuracie prsia so chery rajčinami a smotanovým špenátom podľa Jamieho Olivera. Páči...

Tatársky biftek z húb
Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...

Pečená kapusta so slaninkou
Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, ...

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou
V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

Cuketová polievka so syrom
Zeleninu očistíme, rajčiny stiahneme zo šupky. Pokrájame na malé kúsky, zalejeme vodou, pridáme...

Všeličo na sudovej kapuste-eintopf
Aj takto sa dá pochutiť si, nemusí byť vždy jednotvárna klasika. Robím na tento spôsob...

Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a...

Odkukané mäsko
Raz ma kamarátka pohostila výborným soté, nevedela som sa ho dojesť. Inšpirovala som sa a...

Veselý obedík
Neviem, či to už niekto vymyslel, ale spravila som to kedysi sama podľa svojej fantázie...

Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...

Biela klobása v zemiakovo-syrovom cestíčku
Asi jsem už známá tím, že ráda experimentuji. Taky vím, že na Slovensku jste...

Bravčové kocky s karamelovo-kapustovou omáčkou
Jedno z mojich obľúbených jedál. Ak chcete vyskúšať novú chuť sladko-slanú, je to jedlo pre...