Plnené králičie roládky na zemiakových rösti
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 1. augusta 2017
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 1. augusta 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
100 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
|
|
|
|
4 plátky |
|
4 plátky |
|
4 ks |
|
Na zemiakové rösti: | |
800 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
100 ml |
|
Na glazovanú mrkvu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Chrbát z králika sklepeme do jedného kusa, osolíme, okoreníme. Na pláty mäsa položíme plátok čedaru a očistenú špargľu. Zvinieme do rolád a obalíme schwarzwaldskou šunkou. Rolády zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vodnom kúpeli pri 80 °C 30 minút.
- 2
Zemiakové rösti: Zemiaky očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme soľ, múku a vajce. Premiešame a rozotrieme na vymastený plech. Pečieme v rúre pri 170 °C asi 45 minút. Upečené zemiaky necháme vychladnúť, nakrájame na požadovaný tvar a fritujeme v oleji.
- 3
Glazovaná mrkva: Baby mrkvu oblanšírujeme v osolenej horúcej vode, prudko schladíme a glazujeme medom.
Tiež králičia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu