
Pečené slivkové buchty zo špaldovej múky
V miske zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Do múky urobte jamku a...

Pečený karfiol
... karfiol pečený s mletým mäskom, paradajkami, zemiakmi a prešpikovaný syrom...

Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme...

Polentová kaša s cibuľkou
Jednoduché rýchlo jedlo, chuťovo jemne pripomínajúce praženicu

Vepřové ocásky a pečený plněný celer
Ocásky osolíme, dáme do pekáčku, posypeme trochu kmínem. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli,...

Côte-d’Or (Zlaté pobrežie)
Ak si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som...

Quinoa s restovanou zeleninou
Skvelá a lahodná kombinácia restovanej zeleniny s quinoou. Odporúčame použiť quinou SOS. Kešu oriešky a hrozienka...

Lístkové trubičky s morčacím mäsom
Rada experimentujem, vymýšľam, tvorím v kuchyni... tento recept je jedným z nich :))

Husárove vajcia
Je to tradičné jedlo z oblasti Hontu, kde sa v minulosti často používali pri príprave stravy...

Kuracie kúsky na mede s penne s pestom a rukolou
Jeden výnimočne mäsitý recept. Navyše rýchly, pomerne lacný, farebný a mooc dobrý. Vznikol...

Lasagne Alfredo
Toto jedlo , originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete , s roznymi obmenami...

Rukolový šalát s údeným tuniakom a avokádom
Údený tuniak, v našich obchodoch veľká vzácnosť, je zástupcom jednej z najlepšej úpravy rýb -...

Jesenná tekvicová polievka
Táto polievka je proste výborna a ohreje Vás v chlandom jesennom počasí.

Zapekané cestovinky po mojom
Zapekané cestovinky po mojom, tak ako ich mám rada. Rýchle, jednoduché, zdravé, ...

Domáce plnené tortellini s ricottou a so špenátom
Niektoré jedlá sú prosto také obľúbené, že ich doma varíme naozaj často. Určite k nim patria aj domáce plnené cestoviny....

Linguine so smotanovo-kôprovou omáčkou a krevetami
Keď konečne dajú v obchode krevety do zľavy...

Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?

Steak z tresky so zeleným špenátom a smotanou
Tenhle recept jsem si sama vymyslela a doma jsem měla opravdový úspěch. Ryby milujeme a tahle...

Losos v chrenovej kruste s vínovou omáčkou
Filetu z očisteného lososa si rozdelíme na 4 časti. Každú časť si po dĺžke narežeme z...

Špagetové medúzy so studenou omáčkou
Oblíbené špagety a libovolnou omáčku můžeme pojmout trochu veseleji a věřte, že strávníky konečným efektem překvapíte...

Kuracia sviečková plnená
Pretože je hovädzie mäso na naše pomery cenovo nedostupne tak sme volili lacnejšiu variantu a celkom nám...

Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom
Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s...

Hrebeňovka jakubovská so špargľou jednoducho a rýchlo
Patrím medzi tých, ktorí všetko ochutnajú. Aj „morské potvory“ - „okoštoval“ som skoro všetky dostupé...

Šalátový prívarok chrumkavý
Všetci tu na Vareche sa zhodujeme na tom, že sme ako deti šalátový prívarok radi nemali,...

Bravčová studená tlačenica
Kyslá kapusta na všetky spôsoby a huspenina, kočonina, studenô, …, studenina, či...

Karí z mrkvy a červenej repy
Celú repu, aj so šupou varíme vo vode cca 40 - 50 minút. Schladíme, ...

Kuřecí řízek v parmazánové strouhance
Řízky má rád snad každý, občas zkusím jinak než klasiku a vyplatí se!

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré
Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.