Haruľa plnená klobásovým mäsom

izabella929 - fotkaizabella929, 4. januára 2012

Haruľu robím často...občas treba aj experimentovať a tak som si vymyslele tento recept..je to výborné jedlo.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 strúčik
1 ks
3 lyžice
1 dc
 podľa potreby
štipka
štipka
1/2 lyžice
a masť na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Zemiaky som očistila, na mixéri postrúhala.Pridala som do nich soľ, mleté čierne korenie, čubricu, hladkú múku, jeden deci pitnej vody, cesnak..urobila som poloriedke cesto..na panvicu som dala pol lyžice masti, pokrájala cibuľu a zo surového črievka som vytlačila obsah, teda klobásové mäso...klobásu som nedala zaúdiť, pokrájala som ju a dala do mrazničky..plnku som ničím nedochucovala, lebo mäso je dochutené, len som chvíľlku orestovala na masti a cibuľke.Na panvicu som dala bravčovú masť , zmiešala som ju solejom .Do rozohriatej masti som robila malé kôpky, ktoré som roztiahla na koliesko.

    Haruľa plnená klobásovým mäsom - obrázok 1
  2. 2

    Na každé koliesko som položila za malú lyžičku plnky a zakryla som ju cestom, opiekla z oboch strán do svetlohneda.a Takto vyzerá plnka z klobásového mäska...Upečenú haruľu som podávala s čalamádou..môžno by sa dala aj s kyslým mliekom, nemám to vyskúšané..dobrú chuť..

    Haruľa plnená klobásovým mäsom - obrázok 2

Diskusia k receptu

danculka
Mne úplne stačí klobása:))))))))))))),máš rada čubricu,dosť často ju používaš....super...
danila
nepoznám čubricu, čo to je a kde sa dá zohnať??
izabella929
@danila.. čubrica je bulharská bylinková zmes...ja ju volám: je to krásna rozkvitnutá lúka plná voňavých kvetov...))) je aj na nete v int. obchode, ale dá sa zohnať vo veľkých nákupných centrách...
danila
ďakujem za info,si mi narobila také chute,že si tú čubricu musím zohnať,mám rada vôňu byliniek, hlavne materinu dúšku...
izabella929
@danila...to vážne? bylinky mám rada vo všetkých jedlách...a čubrica vonia krásne.-)Keď zoženieš, daj mi vedieť, ako sa ti páči...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia