Foto: izabella929
Haruľu robím často...občas treba aj experimentovať a tak som si vymyslele tento recept..je to výborné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
3 lyžice |
|
1 dc |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
štipka |
|
1/2 lyžice |
|
a masť na vyprážanie |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky som očistila, na mixéri postrúhala.Pridala som do nich soľ, mleté čierne korenie, čubricu, hladkú múku, jeden deci pitnej vody, cesnak..urobila som poloriedke cesto..na panvicu som dala pol lyžice masti, pokrájala cibuľu a zo surového črievka som vytlačila obsah, teda klobásové mäso...klobásu som nedala zaúdiť, pokrájala som ju a dala do mrazničky..plnku som ničím nedochucovala, lebo mäso je dochutené, len som chvíľlku orestovala na masti a cibuľke.Na panvicu som dala bravčovú masť , zmiešala som ju solejom .Do rozohriatej masti som robila malé kôpky, ktoré som roztiahla na koliesko.
-
2
Na každé koliesko som položila za malú lyžičku plnky a zakryla som ju cestom, opiekla z oboch strán do svetlohneda.a Takto vyzerá plnka z klobásového mäska...Upečenú haruľu som podávala s čalamádou..môžno by sa dala aj s kyslým mliekom, nemám to vyskúšané..dobrú chuť..
Niekedy aj tvoj recept vyskúšam.