Foto: monty469
Na tento recept som náhodne natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Tak som si povedala, všetky suroviny mám, tak vyskúšam. Výsledok Zobraziť celý popisNa tento recept som náhodne natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Tak som si povedala, všetky suroviny mám, tak vyskúšam. Výsledok ma milo prekvapil :-) Kto nemá rád paštrnák, kľudne môže použiť petržlen.
porcie
Postup
-
1
Paštrnák ošúpeme. Pomocou škrabky si urobíme dlhšie prúžky, asi 8 ks, ktoré opečieme na oleji a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
-
2
Zvyšný paštrnák nakrájame spolu so zelerom na kocky, cibuľu nadrobno.
-
3
Na masle opečieme cibuľu, pridáme paštrnák a zeler, orestujeme.
-
4
Zalejeme horúcim vývarom a varíme 20 min.
-
5
Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
-
6
Pridáme šľahačkovú smotanu, necháme prevrieť a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.Polievku naservírujeme, vrch ozdobíme kyslou smotanou, paštrnákovým chipsom a podávame s opečenou bagetkou. Po vychladnutí môže slúžiť ako zaujímavý dip .
Ďakujem milý Jack, viem, že ti bude chutiť :-)
Teším sa , že ti recept padne vhod. Keď ho urobíš, daj vedieť, ako ti chutil. Je to mňamka :-)
Moja zlatá neboj, prídeš domov a niečo fajnové ukuchtíme :-) <3
Ďakujem pekne :-)