Paštrnákový krém fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 15. marca 2016 19:00
Ďalšie recepty »
Paštrnákový krém (fotorecept)Foto: monty469

Na tento recept som náhodne natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Tak som si povedala, všetky suroviny mám, tak vyskúšam. Výsledok ma milo prekvapil :-) Kto nemá rád paštrnák, kľudne môže použiť petržlen.

4
porcie

Suroviny

500 g
150 g
1 PL
250 g
30 g
800 ml
150 ml
50 ml
štipka
podľa chuti
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Paštrnák ošúpeme. Pomocou škrabky si urobíme dlhšie prúžky, asi 8 ks, ktoré opečieme na oleji a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvyšný paštrnák nakrájame spolu so zelerom na kocky, cibuľu nadrobno.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masle opečieme cibuľu, pridáme paštrnák a zeler, orestujeme.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme horúcim vývarom a varíme 20 min.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme šľahačkovú smotanu, necháme prevrieť a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.Polievku naservírujeme, vrch ozdobíme kyslou smotanou, paštrnákovým chipsom a podávame s opečenou bagetkou. Po vychladnutí môže slúžiť ako zaujímavý dip .

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist