Arabská jahňacia Bakapka

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2011
Arabská jahňacia Bakapka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, vykostené
250 g
100 g
80 g
50 ml
75 g
100 g
50 g
4 ks
10 g, čerstvý
1 KL
1 kl, mletý
1 KL
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie stehno nakrájame na kocky. Ak je mäso zo staršieho zvieraťa (barana), tak ho vopred predvaríme a vodu vylejeme. Na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cibuľku, vložíme mäso a pridáme koreniny, opečieme 2 až 3 minúty. Pridáme pretlak, polovicu prelisovaného cesnaku, cícer, podlejeme vodou a dusíme.

  2. 2

    Keď mäso začína mäknúť, vložíme mrkvu a petržlen. Pred dovarením vložíme zemiaky, prekrojené iba na polovicu a dovaríme. Na koniec pridáme cesnak a nasekaný čerstvý kôpor alebo petržlenovú vňať.

  3. 3

    (V Afrike ešte v guláši nechýbajú cestoviny – penne.) Ako prílohu servírujeme cesnakové gnocchini z varených zemiakov a hladkej múky; uvarené v osolenej vode a potom opečené na masle.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: