Lasagne zo zemiakového cesta fotorecept

mamaoli - fotkamamaoli, 23. februára 2012
Lasagne zo zemiakového cesta (fotorecept)
Foto: mamaoli

......skúšam, skúšaš, skúšame...........a ono to celkom vychádza :-).....

6
porcií
70 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 veľké ks varené v šupke
1 ks celé
podľa potreby
Na naplnenie:
250 g
asi 10 ks čerstvé
podľa potreby
1 ks




Postup

  1. 1

    Vychladnuté zemiaky uvarené v šupe si nastrúhame. Pridáme vajce, soľ a zmiešame. Postupne pridávame múku.....

    Lasagne zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ....až kým sa nedopracujeme :-) k takémuto cestu. Cesto nemá byť príliš tvrdé, ale ani zas príliš vláčne, aby sa nám dalo dobre rozvaľkať na pláty. Necháme postáť.

    Lasagne zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si zaparíme špenátové listy.

    Lasagne zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ma pórku si opražíme mäso. Pridáme červenú papriku, soľ a paradajkový pretlak. Podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme (nie dlho, veď všetko ešte pôjde do rúry :-)).

    Lasagne zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto si rozdelíme na tri časti. Podľa pekáča si odmeráme veľkosť papiera na pečenie a odstrihneme potrebný kus, na ktorom si vyvaľkáme plát cesta a prenesieme na pekáč. Naukladamé si naň polovicu sparených špenátových listov a mäsovej zmesi. Prekryjeme ďalším plátom a všetko ešte raz zopakujeme. Šupneme do rúry a netrpezlivo čakáme, kedy si pochtíme.

    Lasagne zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Lasagne zo zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Lasagne nerobievam tak často a použiť zemiakové cesto by ma ani vo sne nenapadlo. Určite vyskúšam. Vyzerá to super.
afataga
moze byt dobre, ja pouzivam namiesto cesta palacinky
mamaoli
afataga: aj ja.........mam aj recept na vareche :-)
modrykamen
V podstate dva recepty - z cesta a palaciniek, ale pozdáva sa mi to.Skúsim oboje.
tatranka
Pekný a zaujímavý recept s tým zemiakovým cestom.Prepečie sa to cestíčko? Nezvlhne?Skúsila by som to takto,ako to uvádzaš.
mamaoli
tatranka: cesto sa mi pekne prepieklo. Vrchny a spodny plat bol chrumkavy a ten stredny upeceny a makky.
elekra
Tak toto sa mi páči! Mám rada zemiakové cesto.
irenaw
dobrý nápad, páči sa mi, možno skúsim bez mäsa :)
mamatata2
Aká si ty zemiačková, výborný nápad, musí to byť veľmi dobré.
evanaaa
To je nápad, no nie za všetky drobné, ale za veľké.......takéto niečo by ani mňa nenapadlo, ale myslím si, že chuť zemiakových lasaní je ešte lepšia ako cestovinových, a viem si predstaviť aj so sladkou náplňou - miesto knedlíkov- lasane. Hneď ukladám.
babidka
vyzera to velmi chutne :-) Urobim a predpokladam uz teraz , ze urcite nie iba raz....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia