Foto: mamaoli
......skúšam, skúšaš, skúšame...........a ono to celkom vychádza :-).....
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 veľké ks varené v šupke |
|
1 ks celé |
|
podľa potreby |
|
|
|
Na naplnenie: | |
250 g |
|
asi 10 ks čerstvé |
|
|
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Vychladnuté zemiaky uvarené v šupe si nastrúhame. Pridáme vajce, soľ a zmiešame. Postupne pridávame múku.....
-
2
....až kým sa nedopracujeme :-) k takémuto cestu. Cesto nemá byť príliš tvrdé, ale ani zas príliš vláčne, aby sa nám dalo dobre rozvaľkať na pláty. Necháme postáť.
-
3
Medzitým si zaparíme špenátové listy.
-
4
Ma pórku si opražíme mäso. Pridáme červenú papriku, soľ a paradajkový pretlak. Podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme (nie dlho, veď všetko ešte pôjde do rúry :-)).
-
5
Cesto si rozdelíme na tri časti. Podľa pekáča si odmeráme veľkosť papiera na pečenie a odstrihneme potrebný kus, na ktorom si vyvaľkáme plát cesta a prenesieme na pekáč. Naukladamé si naň polovicu sparených špenátových listov a mäsovej zmesi. Prekryjeme ďalším plátom a všetko ešte raz zopakujeme. Šupneme do rúry a netrpezlivo čakáme, kedy si pochtíme.
-
6
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu