Foto: babkamt
Dnes som doniesla zo záhrady prvé dve cukiny. V tomto teple privítam niečo ľahšie k obedu. Do tohoto jedla by sa bol hodil aj Zobraziť celý popisDnes som doniesla zo záhrady prvé dve cukiny. V tomto teple privítam niečo ľahšie k obedu. Do tohoto jedla by sa bol hodil aj baklažán , no ten mi ešte len kvitne.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
2 ks menšie |
|
1 ks väčšia |
|
2 PL |
|
4 - 5 ks |
|
2 ks mladá |
|
2 ks aj s vňaťou |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
2 - 3 lístočky |
|
1 čl |
|
|
|
Na šalát: | |
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
- citrónová šťava |
|
Postup
-
1
Očistila som mrkvu , petržlen , zemiaky a cibuľu s cesnakom.Cukiny som len umyla. Paradajky som sparila a stiahla z kože. Mrkvu a petržlen som nakrájala na kolieska.
-
2
Všetku zeleninu som nakrájala na väčšie kúsky. Aj cibuľu.Cesnak som nakrájala na plátky. Posekala som kôpor , petržlenovú vňať. a mätu. Citrónovú trávu som narezala asi na 10 cm . Na dvoch pl oleja som všetku zeleninu dusila s troškou vody asi 15 minút. Nie je treba dlhšie, aby nebola zelenina rozvarená. Zeleninu som osolila , pridala som pálivú mletú papriku.
-
3
Šalát som spravila z čínskej kapusty , nastrúhala som do nej jednu mrkvu. Nakrájala som červenú papriku.
-
4
Cibuľu a nakoniec som pridala aj rajčinu.
-
5
Šalát som dochutila šalátovým korením , olivovým olejom , soľou
Diskusia k receptu