prazdny

Zelenina s kukuričnými plátkami a hummus

Bezmäsité jedlá

Milujem tento recept. Ak sa spoja chute, máte doslova nebíčko v papuľke:-)))

prazdny

Južná dobrota s kapustou

Bravčové mäso

Mäso pomelieme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, múku a polovičné množstvo oleja....

prazdny

Pórový koláč

Bezmäsité jedlá

Práve takýto koláč tu zatiaľ nie je uverejnený. Chcela som aj prvýkrát vyskúšať valček na mriežku,...

prazdny

Sedliacka cuketová baba

Hlavné jedlá

Pridávam sem jeden jednoduchý recept, ktorý je dobrý nielen ako ľahký letný obed, ale aj chutná večera....

prazdny

Špagety od Kiki

Cestoviny

Komerčný recept

prazdny

Králičia rolka s mandľovou plnkou

Hlavné jedlá

Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A...

prazdny

Ryža s bielou fazuľou

Hlavné jedlá

Ryža s bielou fazuľou je kompletné a výživné jedlo, ktoré spája kulinársku tradíciu s jednoduchými a zdravými ingredienciami....

prazdny

Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko

Bravčové mäso

Ahojte varecháči. Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval...

prazdny

Zapekané tortily taquitos

Bezmäsité jedlá

Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.

prazdny

Maďarský takatoš

Bravčové mäso

Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty....

prazdny

Šalát s pečenými sardinkami

Večera

Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

prazdny

Asparagovo-pórová polievka

Bezmäsité jedlá

Tato polievka je u nas priblizne od roku 2002, ked som stretol sefkuchara Emeril Lagasse v...

prazdny

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

prazdny

Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom

Bezmäsité jedlá

V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok....

prazdny

Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou

Hlavné jedlá

Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme...

prazdny

Tekvicovo-zeleninová fašírka

Bravčové mäso

Tekvicovo-zeleninová fašírka obalená slaninkou

prazdny

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka

Hlavné jedlá

Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

prazdny

Zemiakovo–hrachové guľky

Bezmäsité jedlá

Za fotku ďakujeme pekne používateľke @alena45 :-)

prazdny

Zemiaky so zeleninou na kapustovom liste

Hlavné jedlá

Na oleji osmažíme slaninku, pridáme vopred uvarené zemiaky a chvíľu ich s každej strany poopekáme....

prazdny

Gnocchi taliansko-slovenského priateľstva

Cestoviny

Uvařím brambory ve slupce, oloupu a ještě teplé nastrouhám, přidám mouku a sůl a vypracuji...

prazdny

Slaný koláč s pečenou červenou repou

Hlavné jedlá

Ak chcete, aby bol koláč pestrofarebný, namiešajte doň rôznofarebné repy....

prazdny

Zapečený žampion a plněná rajčátka

Večera

Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky...

prazdny

Onigirazu

Hlavné jedlá

Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič?...

prazdny

Pomerančové vafle s pomerančovou omáčkou

Dezerty

V mléce ušleháme metlou vejce, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto. Na rozpálený vaflovač...

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Bezmäsité jedlá

Dajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte...

prazdny

Tekvica s balzamikovou glazúrou

Bezmäsité jedlá

Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.

prazdny

Pikantná kačica

Hlavné jedlá

Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....

prazdny

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

prazdny

Caramelle plnené syrom taleggio

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...