Chutné opražené cestoviny so syrom
Naše obľúbené cestoviny, ktoré varím už veľa rokov. Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý!...
Rozmarínový losos na citrónovej omáčke
V tomto recepte je extrémne dôležité, aby ryba bola 100% čerstvá! To znamená kúpiť ju v...
Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....
Raciovka - žemľovka nežemľovka
Kto by nepoznal chutnú žemľovku? Aj ja ju mám rada, ale rožky som nahradila racio chlebíkmi...
Rezne naruby s kečupovou zálievkou
Možno tu už taký recept bol, ale ja som ho našla v knihe Hrnčeková kuchárka...
Prsia Ľudmila (dvojky)
Čo tu mám napísať?Napadlo ma to, tak som to realizoval... Niekto jedol s chuťou, niekto s rozpakami...
Guláš podľa Jamieho Blanca
Milujem ho !!! :) môže sa pripravovať klasicky alebo ako kotlíkový.
Bravčové medailóniky s mexickou omáčkou
Mexičania určite túto omáčku nepoznajú, ale keď na to prídu bude to tam hit:-)))
Ľušta s čerstvými hubami
Chutí mi od detstva. Je to regionálna polievka z hlávkovej kapusty vylepšená vývarom z údeného a...
Zeleninové curry
Závislosť v podobe curry. Neviem, či ma viac baví ho vytvárať alebo jesť :)...
Špízy v parnom hrnci
Tak som sa konečne odhodlala a kúpila parný hrnec. Takže skúšam v ňom kuchtiť... :-)
Studená uhorková polievka
Táto polievočka je na prípravu jednoduchá . Príjemne osvieži v horúcich letných dňoch
Krumplačka od babky Žofky
Táto zemiaková polievka je veľmi chutná a pritom ide o jednoduché varenie a pomerne rýchle.
Šošovicový bochník
Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v...
Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.
Plněné kuřecí stehno a pečený květák
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené uzené maso a orestujeme. Vmícháme vajíčko a necháme...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Slivkové a marhuľové taštičky
Jedlo je obľúbené hlavne u detí, ale nepohrdnú ani dospelí.
Čínske omeletky
Tento recept mám od mamy, ona ho našla pred pár rokmi v niektorom časopise. Je to rýchle...
Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...
Plnený baklažán trochu ináč
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi. Páčila sa mi úprava baklažánu. Nevedela som čo...
Pečené kura s rozmarínom a citrónom
Mám rada recepty, pri ktorých nestrávim pol dňa v kuchyni, no chuť je výborná...
Ražniči z mletého mäsa
Spravila som guľky z mletého mäsa, ktoré som osolila okorenila mletým čiernym korením, majoránkou, ...
Mexické čili
tento recept je velmi oblubenym jedlom mojho partnera a ja ho rada pripravujem lebo je rychlo hotovy:)...
Hlivový paprikáš s bylinkami
Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím...
Baklažánovo-hubový stroganov
K tomuto receptu som bol inspirovany receptom varechovej kolegine @afataga http://varecha. pravda. sk/recepty/stroganoff-podla-koko-fotorecept/51464-recept. html Este nieco. V nazve...
Baraní guláš
Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.