![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviatočná misa...
Takto bohato pripravenú misu robím, keď očakávam hostí, keď je u nás hostina... čiže posviacka,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smetisko po mojom
Kyslá kapusta a zemiaky idú k sebe a keď pridáte ešte aj nejakú dobrú slaninku a klobásku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia kalorická roláda
ospravedlňujem sa za esteticky nie veľmi vydarenú fotku ... no nedalo sa :) :) :) proste...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tofu guľky na sladko
Zdroj - www. dobruchut. azet. sk. Mala som raz tofu, ktorému končila doba spotreby a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smotanový posúch so šampiňónmi a s medvedím cesnakom
Posúchy sú u nás veľmi obľúbené, najmä smotanové. Práve je sezóna medvedieho cesnaku v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teplý zelerový šalát
Z buľvového zeleru, žltej fazuľky, hrášku, uvarených vajec a údeného lososa
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Moja prvá sekaná
Mäso pomelieme , rožok namočíme do mlieka a keď sa dostatočne napije ho jemne vyžmýkame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
Mrazené slivky necháme pomaly rozmraziť. Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Babičkine úhrabky
Očistené, nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vodu zlejeme a zemiaky popučíme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľa a tofu s lečom
Je to rýchly, zdravý a lacný recept z kucharskej knihy Dobrý rok :) Fazuľa (celkovo strukoviny)...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šťavnaté karé na šampiňónoch
Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ťapky s bryndzou, kôprom a slaninkou
Jednoduché, chutné a sýte jedlo od mojej babičky. sú to trhance s uvarenými zemiakmi, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäkučký langoš so syrovou plnkou
Veľmi jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu. Langoše chutia výborne samotné, ale aj ako...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nivové špagety à la Dobrůtka
Vždy keď máme nivu a nevieme ako ju použiť, nivová omáčka to istí :). Jednoduchá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážaná plnená zemiaková placka
Tento recept mám zo svojej vlastnej hlavy, je náročný na prípravu, ale veľmi výborný. A...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čiernooká fazuľa v paradajkovej omáčke
V časopise som videla upútavku na strukovinovú kuchárku od Petra Klímu. Staršia dcéra ma prekvapila - obratom som ju dostala ako darček....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mexická fazuľa
Mäso si nakrájame na menšie kúsky. Orestujeme na cibuli, posypeme diabolským korením(podľa chuti, kto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gjuveč s hubami a štipľavou paprikou - Гювечета с гъби и люти чушки
Ďaľšie jedlo z Bulharskej kuchyne: Veľmi chutné giuveče sa pripravuj v malch hlinených nadobách, tzv. giuvetcetach,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka zo sladkých zemiakov
Pór nakrájame na krúžky a sladký zemiak (batat) na 2, 5 cm kúsky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Halušky s kyslou kapustou, pečeňou a smotanou
Trošku kalorickejšie jedlo, ale raz za čas si môžme dopriať... :o)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčovo-kapustový guláš podľa mňa
Mohlo by sa povedať, že je to segedínsky guľáš. No mám v ňom zahustené mlieko...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiol zapečený so syrom
Je to vlastne jednoduchý recept na vysmážaný karfiol, ktorý som si obzvláštnila syrom. Takto nám to chutí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bavorské karfiolové placky
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Varená – Maruškina KarleVarle – knedľa
Tak na túto moju prvotinu som prenáramne hrdý! Vydarila sa mi k úžasnej spokojnosti s chuťou a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ommek houria - mrkvový šalát z Tunisu
Tento šalát som prvýkrát ochutnala pred rokmi v tuniskej reštaurácii vo Francúzsku a na papierik som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pálivé cestoviny gramigna
Ľahké a pikantné v tomto predvianočnom čase plnom pečenia a ochutnávania sladkých dobrôt. Práve na také...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.