Pekáčik s kyslou kapustou - aj pre vegetariánov
....no nielen pre nich. V mojom predchadzajucom recepte som spomenula, ze mam od svagrinky recept s kyslou kapustou a ovocim, ktory je vhodny aj pre Zobraziť celý popis....no nielen pre nich. V mojom predchadzajucom recepte som spomenula, ze mam od svagrinky recept s kyslou kapustou a ovocim, ktory je vhodny aj pre vegetarianov. Kombinacia surovin sa bude zdat niekomu mozno nezvycajna, ale chut je velmi dobra....
porcie
Postup
- 
                                                    1
                                                    Dame varit zemiaky a spravime z nich pyre (tak ako ste zvyknuti - s mliekom, maslom). Ak mate radi viac zemiakov, treba spravit viac. 
- 2
Na oleji oprazime cibulu, pridame do nej pomliazdene bobulky korenia (dala som miesane korenie 4 farieb), rascu, na hrubsie posekane orechy, pokrajane jablko, susene hrozienka, chvilu poprazime. Jablko zvolime take, ktore sa nam hned varenim nerozpadne. Len tak pre info, prave boli v obchode v ponuke jablka, ktore som doteraz nejedla, sorta Evelina. Citala som na internete, ze sa pestuju aj na Slovensku. Ak ich objavite v obchode, ochutnajte. Su fakt dobre, velmi stavnate, sladko - jemno kysle...   
- 3
Primiesame kapustu. Vsetko to spolu poprazime, takych 5 minut. Nedavame pokrievku, aby sa odparila tekutina z kapusty. Kto chce, moze dlhsie. Ale pojde to este do rury...Ja mam rada kapustu, ked je este trochu chrumkava, tak mne tych 5 minut staci. Potom to odstavime z ohna. primiesame creme fraiche (pripadne iny druh kyslej smotany) a na kocky pokrajanu polovicu brie (150g).   
- 4
Do maslom vytreteho pekacika dame polovicu pyre, na to ide kapustova vrstva a na nu druha polovica pyre. Na vrch dame na platky pokrajanu druhu polovicu brie. 
- 5
Dame piect do vyhriatej (200st.) rury. Asi na 20 minut. Ku koncu mozeme na chvilu zapnut gril. 
- 6
Prajem dobru chut.   
- 7
PL=polievková lyžica ČL= čajová lyžica 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2


 
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Dnes som nastrúhala dve hlávky kapustičky na kyslo, zajtra pôjde do pohárov na vykysnutie, čistej váhy 3,40. Už sa teším na ráno:-) Pekný večer do ďaleka a pritom tak blízko .