Pekáčik s kyslou kapustou - aj pre vegetariánov

janger - fotkajanger, 12. novembra 2015
Pekáčik s kyslou kapustou - aj pre vegetariánov
Foto: janger

....no nielen pre nich. V mojom predchadzajucom recepte som spomenula, ze mam od svagrinky recept s kyslou kapustou a ovocim, ktory je vhodny aj pre Zobraziť celý popis....no nielen pre nich. V mojom predchadzajucom recepte som spomenula, ze mam od svagrinky recept s kyslou kapustou a ovocim, ktory je vhodny aj pre vegetarianov. Kombinacia surovin sa bude zdat niekomu mozno nezvycajna, ale chut je velmi dobra....

4
porcie

Suroviny

2 PL
1 ks
1 ČL miešané
1 ČL
100 g nesolené
4 PL sušené
1 ks
500 g
125 g
300 g
1000 g




Postup

  1. 1

    Dame varit zemiaky a spravime z nich pyre (tak ako ste zvyknuti - s mliekom, maslom). Ak mate radi viac zemiakov, treba spravit viac.

  2. 2

    Na oleji oprazime cibulu, pridame do nej pomliazdene bobulky korenia (dala som miesane korenie 4 farieb), rascu, na hrubsie posekane orechy, pokrajane jablko, susene hrozienka, chvilu poprazime. Jablko zvolime take, ktore sa nam hned varenim nerozpadne. Len tak pre info, prave boli v obchode v ponuke jablka, ktore som doteraz nejedla, sorta Evelina. Citala som na internete, ze sa pestuju aj na Slovensku. Ak ich objavite v obchode, ochutnajte. Su fakt dobre, velmi stavnate, sladko - jemno kysle...

    Pekáčik s kyslou kapustou - aj pre vegetariánov - obrázok 2
  3. 3

    Primiesame kapustu. Vsetko to spolu poprazime, takych 5 minut. Nedavame pokrievku, aby sa odparila tekutina z kapusty. Kto chce, moze dlhsie. Ale pojde to este do rury...Ja mam rada kapustu, ked je este trochu chrumkava, tak mne tych 5 minut staci. Potom to odstavime z ohna. primiesame creme fraiche (pripadne iny druh kyslej smotany) a na kocky pokrajanu polovicu brie (150g).

    Pekáčik s kyslou kapustou - aj pre vegetariánov - obrázok 3
  4. 4

    Do maslom vytreteho pekacika dame polovicu pyre, na to ide kapustova vrstva a na nu druha polovica pyre. Na vrch dame na platky pokrajanu druhu polovicu brie.

  5. 5

    Dame piect do vyhriatej (200st.) rury. Asi na 20 minut. Ku koncu mozeme na chvilu zapnut gril.

  6. 6

    Prajem dobru chut.

    Pekáčik s kyslou kapustou - aj pre vegetariánov - obrázok 6
  7. 7

    PL=polievková lyžica ČL= čajová lyžica

Diskusia k receptu

jozka2
uplne hltam tvoje jedlo,to musi byt dobrota.Vdaka,ze pridavas take nezvycajne kombinacie.5*
babav
Zaujimavy recept!Podla pouzitych surovin to musi byt chutne jedlo .Je to recept z holandskej kuchyne?
izabella929
@janger , kde je kyslá kapusta v kombinácii s mäsom, zeleninou a čímkoľvek, je to záruka dobrej bašty.-) chválim tvoje dielo...
janger
@jozka2 , @ilusa , @izabella , dakujem za kompliment :-). @babav , Vlasti, ten recept je taky univerzalny. Myslim, ze pasuje do viacerych kuchyn. Tym syrom brie by pasoval aj do francuzskej kuchyne, robeny je v Holandsku... Neviem, odkial je povodne...
jerica
Janka, celkom zaujímavé, mám rada kapustové jedlá, tvoj recept je pre mňa niečo nové, vyskúšam do malého plechu. Čítala som viac x, prvé okom som prečítala "nedávame polievku" hlavou mi prešlo, čo polievkou? a tu pokrievka! veru pod "fúzy" sa mi prehnal úsmev :-)
Dnes som nastrúhala dve hlávky kapustičky na kyslo, zajtra pôjde do pohárov na vykysnutie, čistej váhy 3,40. Už sa teším na ráno:-) Pekný večer do ďaleka a pritom tak blízko .
janger
Jarmilka, @jerica , no to aj ja niekedy tak citam, az sa cudujem, ze co je to tam napisane ;-)))...Dufam, ze kapusticka sa ti podari dobra, ja som este nerobila, mam vzdy kupovanu. Srdecne ta pozdravujem, tam daleko, v rodnej zemi :-), pa-pa...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia