Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou
Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...
Jarná príloha z cukrového hrášku
Tento recept mám od priateľky z Maďarska a robievam ho vždy na jar, z prvého cukrového...
Zapekané vegetariánske zemiaky
Názov francúzske zemiaky je sprofanovaný, všedný niekto je naň alergický ale nech, toto sú zdravé, chutné...
Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto...
Pečené pirôžky - Drobni pirožki
Nechutia mi veľmi nie som zvyknutá, ale na východe sa zvykli robievať na Vianoce:)... tak...
Brokolicová polievka s gorgonzolou
Túto polievku som jedol prvýkrát v motoreste na Morave. Od vtedy si ju pravidelne varievame...
Polievka zo sladkých zemiakov
Pór nakrájame na krúžky a sladký zemiak (batat) na 2, 5 cm kúsky.
Gnocchi al gorgonzola alebo gnocchi s gorgonzolovou omáčkou
Gorgonzola je syr veľmi silnej chute a vône, človek musí byť trochu otvorenejší netradičným vnemom na...
Pstruh na citrónovom masle
Ked ryba, vždy čerstvá a nie mrazená plná vody. A ked sladkovodná, prečo nie pstruh.
Zemiakovo-tekvicové placky s kukuričným škrobom
Našla som tu jeden recept od Sandry na zemiakové placky bez vajíčok a namiesto múky škrobovú múčku,...
Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...
Syrové zemiaky
Recept som našla na stránke www. dobruchut. sk, z ktorej pravidelne uverejňuje recepty ďalšia stránka www....
Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.
Cibuľový šalát
Tento cibulovy salat sa moze podavat teply, ale je aj velmi chutny studeny. Recept mam...
Špagety po čínsky
Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja.
Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci
Tento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho pomocníka....
Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou
Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety,...
Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.
Ovsené lievance s jablkami
Pekne nadýchané a jemné . Výborné sú ako za tepla, tak aj za studena.
Koložvárska kapusta trochu inak
Tento recept keď vyskušate myslím, že ho zaradíte do svojho jedalníčka, pretože je velmi chutný aj keď...
Gnocchi s opečenou zeleninou
Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.
Grilovaný baklažán a paradajka na hrianke
Na tento recept som už dlhšie pokukovala v jednej mojej kuchárskej knihe a teraz je ten správny...
Šošovicový bochník
Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v...
Karfiolové rezne s parmezánom
Mali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a...
Filet zo sviečkovej Black Angus
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici....
Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...
Plnené párky
Už vás nebaví pripravovať párky tradičným spôsobom a hľadáte nejakú novú inšpiráciu, ako ich pripraviť? Tu...