Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo ju robíme len raz do roka, ale dá sa Zobraziť celý popisPlnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo ju robíme len raz do roka, ale dá sa urobiť aj k iným príležitostiam, no pre nás sú to druhé Vianoce :-)
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Celú stredne veľkú kačicu vykostíme, zošijeme na vrece. (Kosti môžme použiť na polievku)
- 2
Bravčové mäso pokrájame na kocky. Pridáme pomleté pečienky, rohlík, vajíčko, olúpané a rozpolené mandle, soľ a korenie. Všetko dobre zmiešame.
- 3
Naplníme kačicu. Zašijeme. Nasolíme, vyformujeme a necháme cez noc odležať v chladničke.
- 4
Pečieme 3 a viac hodín podľa veľkosti kačice na 220°C zo začiatku prikryté ku koncu odokryť. Upečená kačica ma krásnu chrumkavú kôrku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu