Plnená kačica

ivffca - bez fotkyivffca, 14. decembra 2009

Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo ju robíme len raz do roka, ale dá sa urobiť aj k iným príležitostiam, no pre nás sú to druhé Vianoce :-)

10
porcií
90 minút
príprava
180 minút
na 220 °C

Suroviny

50-60 dkg
20-25 dkg
1
1-2
10 dkg
0,5 lyžička
3 lyžičky
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celú stredne veľkú kačicu vykostíme, zošijeme na vrece. (Kosti môžme použiť na polievku)

  2. 2

    Bravčové mäso pokrájame na kocky. Pridáme pomleté pečienky, rohlík, vajíčko, olúpané a rozpolené mandle, soľ a korenie. Všetko dobre zmiešame.

  3. 3

    Naplníme kačicu. Zašijeme. Nasolíme, vyformujeme a necháme cez noc odležať v chladničke.

  4. 4

    Pečieme 3 a viac hodín podľa veľkosti kačice na 220°C zo začiatku prikryté ku koncu odokryť. Upečená kačica ma krásnu chrumkavú kôrku.

Diskusia k receptu

oblizprst
Je to určite výborné, ja som plnila takto vykostenú kačku udusenými hydinovými srdiečkami na cibuľke, takže samotné pečenie sa trochu skráti, ale dôležité je aj tak piecť to pomaly a často polievať výpekom. Je to vynikajúce aj teplé aj na studeno, nakrájané ostrým nožom na plátky.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha