Fazuľa v paradajkovej omáčke
Fazuľa v paradajkovej omáčke

Čiernooká fazuľa v paradajkovej omáčke

mirkajan - fotkamirkajan, 27. októbra 2019
Čiernooká fazuľa v paradajkovej omáčke
Foto: mirkajan

V časopise som videla upútavku na strukovinovú kuchárku od Petra Klímu. Staršia dcéra ma prekvapila - obratom som ju dostala ako darček. Keďže Zobraziť celý popisV časopise som videla upútavku na strukovinovú kuchárku od Petra Klímu. Staršia dcéra ma prekvapila - obratom som ju dostala ako darček. Keďže strukoviny mám veľmi rada v akejkoľvek podobe, veľmi ma potešila a teraz skúšam recepty z nej. Toto je jeden z nich - nie je to žiadna vysoká gastronómia, ale pre milovníkov strukovín veľmi chutná inšpirácia.

6
porcií
20 minút
príprava
75-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
1 ks
2 stonky
50 ml
3 strúčiky
1 PL
3 PL
1 konzerva (krájané)
 (alebo kajenské korenie)
1 malý pohár
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Suchú fazuľu si namočíme večer pre zamýšľaným varením. Ráno fazuľu uvaríme do mäkka. Ja používam postup, pri ktorom nechám fazuľu vo vode 3x zovrieť, vždy po zovretí fazuľu scedím a zalejem čistou vodou, do mäkka ju varím až vo štvrtej vode, zabráni to prípadnému nafukovaniu.

  2. 2

    Cibuľu, zelenú papriku a stonkový zeler pokrájame na drobné kocky. V panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej, do rozohriateho vsypeme cibuľu, papriku a stonkový zeler a restujeme do zlata cca 10 minút. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, sójovú omáčku a ešte krátko orestujeme.

  3. 3

    Pridáme konzervu krájaných paradajok, osolíme, pridáme čili alebo kajenské korenie, môžeme podliať trochou vody a na miernom ohni varíme ešte 10 minút. Potom omáčku párkrát premixujeme tyčovým mixérom, aby sa trochu zjednotila.

  4. 4

    Nakoniec do omáčky vmiešame uvarenú fazuľu, na menšie kúsky nakrájané baby kukuričky a sušené oregano a necháme prevrieť. Nakoniec dochutíme soľou a posekanou petržlenovou vňaťou. Ja som podávala s ryžou, ktorú som prifarbila pri varení kurkumou, dobrou prílohou však môže byť aj chlieb či pečivo.

    Čiernooká fazuľa v paradajkovej omáčke - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
Z tejto fazule robievam polievku,je velmi chutná.Táto fazula nechutí ako fazula,pripomína skôr chut hrášku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia