Čiernooká fazuľa v paradajkovej omáčke
Foto: mirkajan
V časopise som videla upútavku na strukovinovú kuchárku od Petra Klímu. Staršia dcéra ma prekvapila - obratom som ju dostala ako darček. Keďže Zobraziť celý popisV časopise som videla upútavku na strukovinovú kuchárku od Petra Klímu. Staršia dcéra ma prekvapila - obratom som ju dostala ako darček. Keďže strukoviny mám veľmi rada v akejkoľvek podobe, veľmi ma potešila a teraz skúšam recepty z nej. Toto je jeden z nich - nie je to žiadna vysoká gastronómia, ale pre milovníkov strukovín veľmi chutná inšpirácia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 stonky |
|
50 ml |
|
3 strúčiky |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 konzerva (krájané) |
|
(alebo kajenské korenie) |
|
|
|
1 malý pohár |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Suchú fazuľu si namočíme večer pre zamýšľaným varením. Ráno fazuľu uvaríme do mäkka. Ja používam postup, pri ktorom nechám fazuľu vo vode 3x zovrieť, vždy po zovretí fazuľu scedím a zalejem čistou vodou, do mäkka ju varím až vo štvrtej vode, zabráni to prípadnému nafukovaniu.
- 2
Cibuľu, zelenú papriku a stonkový zeler pokrájame na drobné kocky. V panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej, do rozohriateho vsypeme cibuľu, papriku a stonkový zeler a restujeme do zlata cca 10 minút. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, sójovú omáčku a ešte krátko orestujeme.
- 3
Pridáme konzervu krájaných paradajok, osolíme, pridáme čili alebo kajenské korenie, môžeme podliať trochou vody a na miernom ohni varíme ešte 10 minút. Potom omáčku párkrát premixujeme tyčovým mixérom, aby sa trochu zjednotila.
- 4
Nakoniec do omáčky vmiešame uvarenú fazuľu, na menšie kúsky nakrájané baby kukuričky a sušené oregano a necháme prevrieť. Nakoniec dochutíme soľou a posekanou petržlenovou vňaťou. Ja som podávala s ryžou, ktorú som prifarbila pri varení kurkumou, dobrou prílohou však môže byť aj chlieb či pečivo.
Tiež omáčke:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu