
Gulášová polievka trochu vylepšená
Hotovú polievku som si vylepšil pridaním dvoch surovín.

Kurča v hrnci
Tento recept je tak zarážujúco jednoduchý ako aj výsledný efekt. Ten kto takto upravené kurča ochutnal...

Jačmenné krúpky so zeleninou
Krúpky s dcérou máme veľmi rady a tie dnešné boli úplne mňamózné, prepáčte za výraz (používame...

Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...

Kuracia koložvárska kapusta
:))... keďže bravčové nepreferujem:)..... nahrádzam čím sa dá:)... nemá najlepšiu konzistenciu:D........

Plnené mäsove guľky
Tento recept mi dala mamina a u nás sú veľmy obľubené. Pochutnajte si aj vy

Jarná polievka a liaty chlebový posúch
Toto jedlo varili naše mamy aj staré mamy... u nás sa varievalo na jar, ...

Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.

Vejár z bravčového karé
Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na...

Pečená krkovička so šošovicovou plnkou
Mäso okoreníme, osolíme, potrieme rozotreným zázvorom a naplníme plnkou.

Pečená prepelica na škoricových hruškách
Prepeličky opláchneme, nasolíme a pečieme v rúre na 160 0C asi 60 minút.

Bezlepkové dukátové buchtičky preliate vanilkovým krémom
Pripravíme kvások zo 100 ml mlieka, cukru a droždia. Necháme cca 10 minút nakvasiť na...

Parené buchty
Do pohára teplého mlieka pridáme cukor, rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Do misy dáme...

Plnené mušle ( fotorecept )
mňam mňam :) Trošku babračka, ale zato pekne vyzerajú na tanieri a výborne chutia.

Pečené kačacie prsia s mandarínkovou omáčkou
Na dnešný obed som urobila výborný obed. kačacie prsia a k tomu mandarínkovú omáčku.

Bratislavská omáčka so strapačkami
Tento recept je v podstate jednoduchý a dobrý a varím ho rád v nedeľu i keď nie...

Ražniči Paľa Konôpku
Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených. Neviem prečo...

Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...

Zeleninka podľa Oliviera
Mám to od Jamieho Oliviera - a veľmi sme si ju obľúbili - na zimné večery ako...

Kuracie mäso v karí-jablkovej omáčke
Toto exotické jedlo patrí už zopár rokov medzi naše obľúbené. Je veľmi jednoduché, rýchle a chutné! Moje deti ho zbožňujú....

Zapekané zemiaky s kapustou a so šunkou
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke v osolenej vode, potom očistíme a nakrájame na plátky. Do...

Oprážaná kuracia pečeň na cesnaku
Tento recept patrí medzi moje obľúbené v rámci pohodlného a rýchleho varenia v nedeľu, je veľmi...

Losos so zeleninovým kuskusom
Filet lososa očistíme, nasolíme , okoreníme , polejeme citr. štavou a oliv . olejom. Necháme pár hodín...

Pikantný karfiol s omáčkou z plesňového syra
Vhhodne na party, inspirovane buffalo kuracimi kridelkami.

Kura a la sviečková
Nedávno tu bol podobný rcp z kuracích pŕs, ja ho robím z horných stehienok a...

Kuracie soté so špargľou a omeletou
Rýchle kuracie soté so zelenou špargľou, anglickým zelerom, šampiňónmi, paprikou a kukuričkou, mňam....

Lečo bez paradajok
Lečo je jednoduché jedlo, ktoré v letnom období pripravujeme často. Pre ľudí, ktorí sú...

Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre
Za názov sa ospravedlňujem, fakt ma nenapadlo nič výstižnejsie :) Ak vymyslíte iný, nechám sa...

Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.