Foto: dorisa
Včera sme mali takýto obedík.
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
1 zväzok |
|
1 ČL |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
2 PL |
|
podľa chuti alebo zmes: rasca, koriander |
|
|
|
podľa potreby |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
Na tanierik som si pripravila zmes vsetkých korenín, ktoré budem potrebovať.
-
3
Cícer si pripravíme tak, že ho namočíme do vody, večer vodu zlejeme, premyjeme, doplníme novú vodu a necháme napučať. Potom pred varením zas cícer prepláchneme. Potom ho varíme cca 30 minút.
- 4
Cibuľku, cesnak, zázvor a paradajky najemno nakrájame
- 5
V hrnci rozohrejeme olej, osmahneme cesnak, zázvor a korenie....
- 6
...pridáme cibuľku, podlejeme vodou ...
- 7
... pridáme odkvapkaný cícer. Varíme cca 10 minút.
- 8
Potom pridáme paradajky...dodusíme.
- 9
Servírujeme s uvarenou celozrnnou ryžou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
- 4
Tento recept je presne pre mna. Mam rada bezmase jedla a cicer nam maso nahradi. Robim casto rozne z ciceru, takze mam dalsi ecept. vdaka.