Foto: tinca
Z tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa dám tekvicu. Keďže som dostala huby, tak som využila Zobraziť celý popisZ tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa dám tekvicu. Keďže som dostala huby, tak som využila aj tie.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
4 ks väčšie |
|
1 ks veľká |
|
3 strúčky |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
2 stonky |
|
1 ks |
|
1 ks väčšia |
|
1 hrsť (čerstvé sušené) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Tekvicu olúpeme, ostránime vnútro a pokrájame na kocky. Zemiaky tiež na kocky. Mrkvu na polkolieska, cibuľu na menšie kocky, cesnak nadrobno a papriku na širšie pásiky. Rajčinu tiež nakockujeme.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľu, potom pridáme stonkový zeler, oba druhy papriky, chilli papričku, cesnak a huby. Ja som mala čerstvé, môžete použiť aj sušené, ale treba ich namočiť. Alebo ak ich nemáte v obľube, tak ich vynechajte. Nakoniec pridáme tekvicu spolu s mrkvou. Posypeme drveným korením, pridáme rascu a oba druhy mletej prapriky. Zalejeme vodou a osolíme.
- 3
Varíme kým tekvica nezmäkne, trvá to cca 20 minút. Dajte si pozor, aby sa vám nerozvarila, lebo by nemala peknú konzistenciu. Medzitým si uvaríme zvlášť zemiaky, pretože ich doba varenia nemusí byť rovnaká ako tekvice.
- 4
Keď sú zemiaky mäkké pridáme ich k polievke, ale časť cca 2-3 PL odoberieme, pridáme k ním tiež 3-4 PL tekvice, časť vody zo zemiakov a rozmixujeme túto zmes ponorným mixérom. Pridáme k polievke, čím si ju zahustíme.
- 5
Nakoniec dochutíme majoránkou, odstavíme a pridáme zmes posekaných byliniek.
- 6
Podávame s chlebom, alebo ako ja som mala k nej posúchy, ktorými ma obdarila susedka. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu