
Fantastický šalát Miloš
Tento šalát mám od svojho veľmi dobrého priateľa. Ani raz mi však nechutil tak dobre, ...

Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré
Rybaciu fašírku som zvykla pripravovať z pomletého rybieho filé, teraz som použila ružového tuniaka v oleji....

Indické placky s dvojitým mäsom
Jiří Babica je můj oblíbený kuchař. Někteří ho milují, jiní zatracují. Pro jeho jednoduché...

Mexická pestrofarebná zapekaná ryža
K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná...

Zapekané palacinky na slano
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva....

Halušky s domácou sudovou kapustou a slaninkou
Toto jedlo máme radi. Je veľmi rýchlo hotové a pokial sa kapusta dusí na cibuľke, uvarím...

Tekvicové cesto na ovocné guľky alebo šúlance
Máme veľa tekvíc. Rozdávam, varím z nich pomaly každý deň a mám odloženú na zimu...

Kysnuté koláčiky na slano aj na sladko
Z droždia, zo štipky soli, z cukru a mlieka pripravíme kvások. Vlejeme ho do múky,...

Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

Raciovka - žemľovka nežemľovka
Kto by nepoznal chutnú žemľovku? Aj ja ju mám rada, ale rožky som nahradila racio chlebíkmi...

Hrášková hokaido polievka
Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi...

Španielske kura
Toto jedlo varieva moj bývalý, poskytol mi recept. Keď varí, vždy mi ponúkne a...

Prsia Ľudmila (dvojky)
Čo tu mám napísať?Napadlo ma to, tak som to realizoval... Niekto jedol s chuťou, niekto s rozpakami...

Gnocchi s opečenou zeleninou
Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou
Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, natrieme trochu kremžskou horčicou a jemne naklepeme....

Zelerovo-zemiakový šalát
Tento recept mám po mojej babke. Je ľahký na prípravu a aj na trávenie :-) Zeler...

Pirohy plnené syrom čedar
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som...

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

Zemiakovo-tekvicové placky s kukuričným škrobom
Našla som tu jeden recept od Sandry na zemiakové placky bez vajíčok a namiesto múky škrobovú múčku,...

Kuskus šalát s lososom
Dnes to je taký recept-nerecept. Skôr je to tip na rýchly zdravý obed, keď proste...

Zapečená omeleta
Klasický recept na chutnú teplú večeru. Postačia vajíčka, nejaká šunčička, syr, zelenina a...

Bravčová a hovädzia roládka plnená oravskou slaninkou
Bravčovú panenku a hovädziu roštenku naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Medzi naklepanú panenku a...

Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou
Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety,...

Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...

Indické kuracie stehná
U babky v skrinke som našla veľa zaujímavých korenín, ktoré ma - spolu s indickou kuchárskou...

Zemiaky plnené panenkou
Zemiaky uvaríme vo vode, vrch odrežeme a vydlabeme vnútro. Vydlabaný zemiak naplníme plnkou, navrch...

Cestoviny s lososom na víne, šľahačke a bylinkách
dame si uvarit cestoviny podla vlastneho vyberu a obluby /v slanej vode/

Čičmianske trhané halušky
Jednoduchý chutný recept na prípravu halušiek trochu inak. Z rozprávkovej lokality - Čičmian.