
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

Zapekané palacinky na slano
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva....

Pečené baby zemiačky s hubami
Zemiaky kefkou očistíme (nešúpeme), pokrájame na polovičky alebo štvrtky a dáme na plech. Šampiňóny očistíme,...

Zemiakovo-tekvicové placky s kukuričným škrobom
Našla som tu jeden recept od Sandry na zemiakové placky bez vajíčok a namiesto múky škrobovú múčku,...

Garnáty, scampi, obrie krevety
Este jeden recept odomna, na krevety. Omacka nemusi byt. Ja len ze mi bolo...

Kuracia roláda-celiatická
Táto zdravá kuracia roláda je na spestrenie jedálnička ktorú môžu aj celiatici s pridaním vhodných ingrediencií bez...

Spišské zemiaky
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....

Cibuľový šalát
Tento cibulovy salat sa moze podavat teply, ale je aj velmi chutny studeny. Recept mam...

Zelerovo-zemiakový šalát
Tento recept mám po mojej babke. Je ľahký na prípravu a aj na trávenie :-) Zeler...

Grilovaná krkovička s pečeným ružičkovým kelom a koňakovou omáčkou
Ak si myslíte, že nemáte radi ružičkový kel, tak si ho skúste spraviť takto...

Cestoviny trochu inak
Recept vznikol zo zostatkových surovín, bol rýchly, chutil aj deťom, tak som si povedala,...

Jahňacie stehno podľa Igora
Tento recept som mal založený asi desať rokov. Mal som ho od známeho Igora ktorý za...

Gelnická sekaná
Už dávnejšie sa chystám na túto sekanú, nakoľko autor receptu uvádza, že nie je sekaná...

Pečené mleté mäso
Recept som našla na YT a je podľa Romana Paulusa. Nelíši sa od sekanej, len...

Studená uhorková polievka
Táto polievočka je na prípravu jednoduchá . Príjemne osvieži v horúcich letných dňoch

Žihľavové gule
Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...

Kysnuté buchty s džemom
Cukor, soľ a maslo rozpustíme v zohriatom mlieku. Droždie rozdrobíme do múky, pridáme vajce, nastrúhanú...

Roláda z hovädzieho pupku na dubákoch
Kúpila som pekný hovädzí pupok, dočítala som sa, že je vhodný na mletie, na...

Bravčovo-kapustový guláš podľa mňa
Mohlo by sa povedať, že je to segedínsky guľáš. No mám v ňom zahustené mlieko...

Pirohy plnené syrom čedar
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som...

Jednoduchá ryža so zeleninou
Vegánsky a jednoduchý recept na ryžu so zeleninou s jemnou sójovou omáčkou....

Ali Nazik kebap
Aj keď toto jedlo nevyzerá na prvý pohľad vábne, je to veľká dobrota. Mleté mäso...

Zemiakové guľky plnené kravským syrom s opečenou slaninkou a cibuľou
Dostávam pravidelne z farmy domáci kravský syr, jogurt a vajíčka. Teraz som vyskúšala týmto syrom...

Vyprážaná plnená zemiaková placka
Tento recept mám zo svojej vlastnej hlavy, je náročný na prípravu, ale veľmi výborný. A...

Pečené pirôžky - Drobni pirožki
Nechutia mi veľmi nie som zvyknutá, ale na východe sa zvykli robievať na Vianoce:)... tak...

Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....

Tekvicové rizoto s kozím syrom
Tekvicové semienka pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C 10 až 15 minút. Tekvicu nakrájame na...

Halloweenska polievka
Jediný dôvod, prečo som pridal túto polievku - v dobe, keď nám hučia do hlavy zľava-sprava ako sa ničí klíma, tak tu je kvázi sviatok, čo len tak zničí tisíce ton tekvíc, ktoré skončia na skládkach....

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

Ultradobrý zelerový šalát
Surový zeler nastrúhame na jemnejšom strúhadle a pridáme k nemu nastrúhanú cibuľu. Všetko zalejeme tatárskou omáčkou....

Rybka parená, rybka pečená
Ten môj mi zas doniesol kapra... nie je rybár, len má kamarátov rybárov... tak...

Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...