Makové zemiakovo-pohánkové šúľance
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 29. apríla 2013
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej doline, 29. apríla 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
150 g |
|
podľa chuti |
|
Restované ovocie: | |
300 g (alebo mrazené) |
|
100 g |
|
100 ml |
|
20 g (na spojenie ovocia zahustenie) |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky uvaríme, prelisujeme alebo postrúhame najemno. Pridáme pohánkovú múku, surové vajce, soľ a zmes zľahka krátko premiešame, aby sa komponenty spojili.
- 2
Z masy vytvoríme dlhé hady, ktoré nakrájame na malé kúsky a rukami vytvarujeme šúľance s veľkosťou malíčka na ruke, ktoré uvaríme v osolenej vode.
- 3
Po uvarení vyberieme šúľance a dáme do nádoby s rozpusteným maslom. Pridáme zomletý mak s cukrom a polejeme restovaným ovocím. Pripravíme ho tak, že všetky prísady spolu podusíme, zalejeme vínom, necháme odpariť a nakoniec zahustíme škrobom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
i tak by som prizdobil tými slivkami....
ale ich je malo :) sest sulancov ako psovi mucha..to su tie francuzske porcie???