Pohánkové palacinky
Pohánkové palacinky

Pohánkové palacinky

novalim - fotkanovalim, 21. apríla 2020. Komerčný recept.
Pohánkové palacinky
Foto: novalim

Palacinky asi netreba špeciálne predstavovať. Vychutnali ste si už niekedy pohánkové palacinky? Jemne mletá pohánková múka Novalim, ktorá je prirodzene bezlepková, má všestranné Zobraziť celý popisPalacinky asi netreba špeciálne predstavovať. Vychutnali ste si už niekedy pohánkové palacinky? Jemne mletá pohánková múka Novalim, ktorá je prirodzene bezlepková, má všestranné využitie pri varení aj pečení. A veru sa z nej dajú upiecť veľmi chutné pohánkové palacinky, ktoré máte hotové raz-dva. Ak hľadáte inšpiráciu na ľahší obed po veľkonočných sviatkoch, skúste dnes malú zmenu.

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
50 g
500 ml (môže byť aj kravské)
1 PL rozpustené
3 ks
2 PL
Na vysmážanie:
 (alebo rastlinný)
Na plnenie:




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise elektrickým mixérom spolu vymiešame všetky suroviny do hladkej zmesi a necháme aspoň 10 minút odstáť. Palacinky vysmážame z každej strany na kokosovom alebo rastlinnom oleji. Podávame naplnené tvarohom alebo džemom, ozdobíme ovocím.

  2. 2

    A ak vás palacinky omrzia, vždy sa dá vymyslieť niečo iné. Vedeli ste, že ak do palacinkového cesta pridáte trochu droždia a necháte ho podkysnúť, máte základ na domáce lievance? Po pridaní masla a droždia do hustejšieho palacinkového cesta vám vzniknú americké lievance.

  3. 3

    A keď sa náhodou nepodaria pekné palacinky, trhaním na panvici z nich môžete pripraviť chutný trhanec – opäť v dvoch podobách, na sladko i na slano.

Diskusia k receptu

kimlo
Pohánkové palacinky by som si nikdy nevychutnal... lebo viem že nie sú ako normálne.
2x haji a kvakac
marienka44
Ja som včera robila palacinky normálne, asi z 3/4 l mlieka, pridala som 2 vajcia domáce ,pšenicnú muku (ja vážim múku a podarí sa hneď prvá palacinka) a este na vylepšenie 1 PL mleté orechy a 1 PL pohánkovej múky, soľ a málo cukru .Boli vynikajúce, od tej pohánky majú farbu viac do hneda . Vyprážala som na masle ghee. Plnené s dzemom, každý, aký má rád.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia