Pohánkové palacinky
Pohánkové palacinky

Pohánkové palacinky

novalim - fotkanovalim, 21. apríla 2020. Komerčný recept.
Pohánkové palacinky
Foto: novalim

Palacinky asi netreba špeciálne predstavovať. Vychutnali ste si už niekedy pohánkové palacinky? Jemne mletá pohánková múka Novalim, ktorá je prirodzene bezlepková, má všestranné využitie pri varení aj pečení. A veru sa z nej dajú upiecť veľmi chutné pohánkové palacinky, ktoré máte hotové raz-dva. Ak hľadáte inšpiráciu na ľahší obed po veľkonočných sviatkoch, skúste dnes malú zmenu.

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
50 g
500 ml (môže byť aj kravské)
1 PL rozpustené
3 ks
2 PL
Na vysmážanie:
 (alebo rastlinný)
Na plnenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise elektrickým mixérom spolu vymiešame všetky suroviny do hladkej zmesi a necháme aspoň 10 minút odstáť. Palacinky vysmážame z každej strany na kokosovom alebo rastlinnom oleji. Podávame naplnené tvarohom alebo džemom, ozdobíme ovocím.

  2. 2

    A ak vás palacinky omrzia, vždy sa dá vymyslieť niečo iné. Vedeli ste, že ak do palacinkového cesta pridáte trochu droždia a necháte ho podkysnúť, máte základ na domáce lievance? Po pridaní masla a droždia do hustejšieho palacinkového cesta vám vzniknú americké lievance.

  3. 3

    A keď sa náhodou nepodaria pekné palacinky, trhaním na panvici z nich môžete pripraviť chutný trhanec – opäť v dvoch podobách, na sladko i na slano.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Pohánkové palacinky by som si nikdy nevychutnal... lebo viem že nie sú ako normálne.
2x haji, kvakac
Ja som včera robila palacinky normálne, asi z 3/4 l mlieka, pridala som 2 vajcia domáce ,pšenicnú muku (ja vážim múku a podarí sa hneď prvá palacinka) a este na vylepšenie 1 PL mleté orechy a 1 PL pohánkovej múky, soľ a málo cukru .Boli vynikajúce, od tej pohánky majú farbu viac do hneda . Vyprážala som na masle ghee. Plnené s dzemom, každý, aký má rád.