Pohánkové palacinky
Foto: novalim
Palacinky asi netreba špeciálne predstavovať. Vychutnali ste si už niekedy pohánkové palacinky? Jemne mletá pohánková múka Novalim, ktorá je prirodzene bezlepková, má všestranné Zobraziť celý popisPalacinky asi netreba špeciálne predstavovať. Vychutnali ste si už niekedy pohánkové palacinky? Jemne mletá pohánková múka Novalim, ktorá je prirodzene bezlepková, má všestranné využitie pri varení aj pečení. A veru sa z nej dajú upiecť veľmi chutné pohánkové palacinky, ktoré máte hotové raz-dva. Ak hľadáte inšpiráciu na ľahší obed po veľkonočných sviatkoch, skúste dnes malú zmenu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
50 g |
|
500 ml (môže byť aj kravské) |
|
1 PL rozpustené |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
Na vysmážanie: | |
(alebo rastlinný) |
|
Na plnenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise elektrickým mixérom spolu vymiešame všetky suroviny do hladkej zmesi a necháme aspoň 10 minút odstáť. Palacinky vysmážame z každej strany na kokosovom alebo rastlinnom oleji. Podávame naplnené tvarohom alebo džemom, ozdobíme ovocím.
- 2
A ak vás palacinky omrzia, vždy sa dá vymyslieť niečo iné. Vedeli ste, že ak do palacinkového cesta pridáte trochu droždia a necháte ho podkysnúť, máte základ na domáce lievance? Po pridaní masla a droždia do hustejšieho palacinkového cesta vám vzniknú americké lievance.
- 3
A keď sa náhodou nepodaria pekné palacinky, trhaním na panvici z nich môžete pripraviť chutný trhanec – opäť v dvoch podobách, na sladko i na slano.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu