Pečená plnená paprika

romiand - fotkaromiand, 21. februára 2016
Pečená plnená paprika
Foto: romiand

Plnená paprika, sa robí asi v každej domácnosti či už pečená lebo varená v rajčinovej omáčke

7-8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
6 - 7 ks
1 konzerva
350 g
1,5 l
1 ks
2 ks
1 ČL
1 ČL
5 - 6 strúčikov
1 PL
1 PL
5 - 6 ks




Postup

  1. 1

    Z paprík vyrežeme semienka od stonky aby sme ich mohli naplniť. Ryžu si dáme predvariť do osolenej vody 4 – 5 min. nie uvariť!!! Scedíme ju a prepláchneme studenou vodou. Mleté mäso vložíme do misky, pridáme čierne mleté korenie, soľ, mletú červenú papriku sladkú aj štiplavú, prelisovaný cesnak, majoránku, kmín, rozbité surové vajcia, nakoniec pridáme prepláchnutú predvarenú ryžu a všetko dobre premiešame. Teraz touto náplňou naplníme papriky, ak nám zostala náplň vyšúľame si guličky, všetko poukladáme na hlboký plech, alebo zapekaciu mysu. Teraz si musíme urobiť paradajkovú omáčku, na troške oleja speníme nakrájanú cibuľu do sklovita vlejeme paradajkový pretlak a chvíľu necháme pobublať, zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme klinčeky, soľ, cukor, každý podľa svojej chuti.V troška studenej vode rozhabarkujeme 1pl múky a za stáleho miešania vlievame do omáčky a necháme 20min. povariť. Uvarenú omáčku nalejeme na plech s paprikami a guličkami celé vložíme do vyhriatej rúry na 180 - 200 °C cca 50 – 60 min.

  2. 2

    Plnenú pečenú papriku podávame s čerstvou domácou knedľou, alebo len tak s chlebom. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

jankov
Doporučujem odrezať z papriky špičku tak, aby vznikol otvor, cez ktorý bude unikať vzduch pri plnení papriky čím "masou" lepšie a plnšie naplníme papriku...odrezaný spodok papriky pri stonke dáme bez stonky variť do omáčky vrátane špičky...namiesto oleja používam klasiku, bravčovú masť a keďže mi múka v omáčkach ako aj niektorých polievkach robí tráviace pri zahusťovaní omáčky používam zemiakový škrob napr. Solamyl...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia