Foto: romiand
Plnená paprika, sa robí asi v každej domácnosti či už pečená lebo varená v rajčinovej omáčke
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g |
|
6 - 7 ks |
|
1 konzerva |
|
350 g |
|
1,5 l |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
5 - 6 strúčikov |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
5 - 6 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z paprík vyrežeme semienka od stonky aby sme ich mohli naplniť. Ryžu si dáme predvariť do osolenej vody 4 – 5 min. nie uvariť!!! Scedíme ju a prepláchneme studenou vodou. Mleté mäso vložíme do misky, pridáme čierne mleté korenie, soľ, mletú červenú papriku sladkú aj štiplavú, prelisovaný cesnak, majoránku, kmín, rozbité surové vajcia, nakoniec pridáme prepláchnutú predvarenú ryžu a všetko dobre premiešame. Teraz touto náplňou naplníme papriky, ak nám zostala náplň vyšúľame si guličky, všetko poukladáme na hlboký plech, alebo zapekaciu mysu. Teraz si musíme urobiť paradajkovú omáčku, na troške oleja speníme nakrájanú cibuľu do sklovita vlejeme paradajkový pretlak a chvíľu necháme pobublať, zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme klinčeky, soľ, cukor, každý podľa svojej chuti.V troška studenej vode rozhabarkujeme 1pl múky a za stáleho miešania vlievame do omáčky a necháme 20min. povariť. Uvarenú omáčku nalejeme na plech s paprikami a guličkami celé vložíme do vyhriatej rúry na 180 - 200 °C cca 50 – 60 min.
- 2
Plnenú pečenú papriku podávame s čerstvou domácou knedľou, alebo len tak s chlebom. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/plnene-papriky-fotorecept/9727-...