Foto: fialka49
Toto kura však môžu pripravovať i muži a pritom pozerať športový prenos. Stihnú navariť a neujde im nič zo športového podujatia. Rada skúšam nové recepty. Zobraziť celý popisToto kura však môžu pripravovať i muži a pritom pozerať športový prenos. Stihnú navariť a neujde im nič zo športového podujatia. Rada skúšam nové recepty. Najradšej mám tie, ktoré sa pripravujú z dostupných surovín a nezaťažia moc ani žalúdok, ani peňaženku. Navyše príprava plne zodpovedá všetkým, ktorí varia a medzitým myslia na desať ďalších robôt, ktoré ešte musia bezpodmienečne stihnúť alebo si urobiť možno i trochu lážo-plážo. Veď si aj to každý zaslúži(me), či nie?
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očistené kura rozporcujeme a posypeme ho koreninami podľa zvyku a chutí. Okrem pôvodného receptu som zvykla posypať aj práškom z mletých hríbov (milujeme hríbovú chuť). Rukou dobre premiešame, prikryté necháme odpočívať aspoň hodinu.
-
2
Plech pomastíme, ja polejem olejom, vysypeme rovnomerne hranolky priamo z mrazničky a zasypeme rovnomerne umytou surovou ryžou. Posolíme, ovegetíme. Nemusíme sa báť i soli i vegety (alebo solčanky), lebo ochutiť potrebujú aj hranolky aj ryža.
-
3
Suroviny na plechu zalejeme lečom (aj so šťavou) a pokladieme kúsky kuraťa. Prikryjeme dvojitým alobalom a dáme na 200 stupňov na 50 minút piecť. Skúsime, ak ryža ešte potrebuje dusiť a šťava je už vydusená (obyčajne dlhozrnná ryža potrebuje čosi viac vody), prilejeme trochu vriacej vody a dodusíme.
-
4
Odstránime alobal a zapečieme asi 10 minút, aby sa chytila kôročka. Servírujeme. Prílohu nepotrebujeme žiadnu, lebo je to niečo také ako eintopf, v tomto prípade einblech.
Diskusia k receptu