Bravčové mäso na horčici
Dnes jednoduchý obed, ktorý nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.
Zeleninová miLiliová polievočka mojej vnučky
Polievka je „grunt“, platilo to u našincov po meči i po praslici. Snažil som sa a podnes snažím, ideu základu polievok, vštepiť aj do dušičiek mojich vnúčeniec....
Bravčové kocky v kečupovej omáčke s dubákmi
Na nedeľný obed som pripravila dnes bravčové kocky v kečupovej omáčke s dubákmi. veľmi chutný obed...
Kuracie prsia so zeleninou a kečupom
K tomuto receptu ma inšpirovala vnučka. Veľmi miluje kečup a kuracie prsia . Tak som dnes...
Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Kuracie stehná s karfiolom - fotorecept
Snažím sa v týchto teplých dňoch variť šetrnejšie a čo najkratšie. Tak som spravila na jednom...
Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...
Paella
Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny,...
Šampiňóny s kokosovým mliekom
V panvicke si rozpustime maslo na oleji. Pridame rimsky kmin a feniklove semena a nechame ich...
Šošovica zapečená s kyslou kapustou
Šošovicu povaríme do polomäkka v slanej vode s bobkovým listom. Kyslú kapustu udusíme. Pridáme trošku...
Polníček so sójovými kúskami, cukrovým hráškom a šampiňónmi
Sójové rezance uvaríme v osolenej vode s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia. Precedíme a necháme mierne vychladnúť....
Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom
Toto je jedlo typu čo chladnička a komora dá a také varí každá gazdiná... u nás...
Jednoduchá pórová polievka s obláčikmi
Jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Varím ju aj pre svojho drobčeka a ten jej tiež vie...
Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.
Opekano-zapekaný pangasius
Voňavý a chrumkavý pangasius. Moja špecialita a delikatesa. :-)
Kuracie závitky s prekvapením
Kto by nemal rád prekvapenie? Pripravte ho aj vy pre svojich hostí. Stačí len hádať, ...
Strapatý rezeň
Je to jedlo, ktoré je v našej rodine veľmi obľúbené a recept koluje po celej našej...
Domáce gnocchi s bešamelom, bryndzou a restovanými šampiňónmi
Čaru gnocchov sme podľahli vlani na dovolenke v Taliansku. Odvtedy sú často v našom jedálničku,...
Šanghajské studené rezance so sezamovou pastou, kuracím mäsom a uhorkami
Jeden z mojich najoblubenejsich studenych cinskych jedal. Vhodny ako predjedlo alebo hlavne jedlo pocas letnych horucav....
Knedlík s práškem do pečiva
Jednoduché suroviny, postup, chutná příloha. Autorka receptu Klára D. Brno, čerpáno z...
Krémová kedlubnová polévka
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené oloupané brambory a kedlubnu, osolíme a opepříme a...
Baklažánové pizze vegan-bezlepkové
Vhodné ako predkrm, hlavné jedlo alebo ako občerstvenie na párty
Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...