Lokše na sladko - s makovou plnkou
Slovenské lokše na slano i na sladko - vždy nám chutia.
Bulgur pilav s kuracím mäsom
Esmer bulgur - tmavý bulgur s kuracími stehnami. Veľmi chutný pilav :-)
Pečené (grilované) zemiaky
Máme radi zemiaky na rôzne spôsoby, ponúkam recept , jeden z nich. Môže byť...
Bravčová roláda
Dnes na obed som chcela vyskúšať niečo nové, tak som sa rozhodla pre tento recept, ...
Azurit na smotane
Som si vedomí , že obsah tohoto receptu vyvolá u niekoho záporne reakcie vzhľadom na jeho...
Bezlepkové cestoviny Bolognese
Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...
Rezne plnené kyslou kapustou
Údenú slaninu nakrájame nadrobno a dáme ju do kastróla vytopiť. Keď je sklovitá, pridámenajemno nakrájanú...
Šampiňóny s kokosovým mliekom
V panvicke si rozpustime maslo na oleji. Pridame rimsky kmin a feniklove semena a nechame ich...
Kubánske mäso
Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne...
Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.
Tarhoňa so zeleninou a syrovou omáčkou
Tarhoňu si uvaríme v osolenej vode spolu s nakrájanou mrkvou. Popritom si nakrájame na malé kúsky...
Krémová kedlubnová polévka
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené oloupané brambory a kedlubnu, osolíme a opepříme a...
Zelený šalát s bryndzou
Tento receptík by sa dal zaradiť aj do raw stravy - ale obsahuje bryndzu, preto by...
Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej
Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.
Kuracie mäso s bielou fazuľou
V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...
Zeleninová miLiliová polievočka mojej vnučky
Polievka je „grunt“, platilo to u našincov po meči i po praslici. Snažil som sa a podnes snažím, ideu základu polievok, vštepiť aj do dušičiek mojich vnúčeniec....
Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.
Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...
Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.
Červená repa, quinoa a tymian v nádhernom spojení
Krásne, zdravé, chutné a jednoduché... super kombinácia. Inšpirácia z webu.
Fašírka v Remoske
u nás veľmi obľúbené jedlo, z remosky je oveľa šťavnatejšia ako z trúby, najčastejšie ju...
Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...
Guláš z kuriatok
Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na...
Dusené kura na kyslej kapuste
Kurča rozkrájame na štyri alebo viac častí, nasolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Na...
Dekolt Madame du Barry
Zasa som teda raz experimentovala a čuduj sa (či nečuduj ?) svete, bolo to super...