Staroslovanské bravčové rebierko fotorecept

sneica - fotkasneica, 13. novembra 2011
Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept)
Foto: sneica

tento recept som našla v starom časopise,mam ich doma kopec,no a zaujal ma práve prílohou...zemiaky,ryža,cestoviny to máme stále...halušky ako prílohu nerobievam,takže mala zmena ...

4
porcie

Suroviny

400 g (karé bez kosti)
 štipka
 Štipka
4 plátky (prerastaná slanina)
60 g strúhaný
zemiakové halušky:
500 g
140 g
70 g
 štipka
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    karé nakrájame na rezne,naklepeme,posolíme pokoreníme....

    Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    opečieme z oboch strán...dáme si varit vodu na halušky...

    Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    opečené dáme na plech,posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre...kym zapekáme, môžme si uvariť z uvedených surovín halušky...

    Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na výpeku opečieme slaninu...pri podávani dáme na tanier halušky premiešane s kyslou smotanou,zapečené rebierka so syrom...podlejeme vypekom a osdobime slaninou...

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Na budúce urobím mäsko takto, dík za recept.
Tento recept podľa mňa nemá chybu drahá Sneica. Taká mladá a varíš ako Boh. Rýchly recept, slovenský ( lebo zemiakové halušky, múka nie polohrubá, ale miešaná hrubá s hladkou, a nie parmezán, ale oštiepok). Takto varili moje staré mamy a teraz varím ja. Takéto jedlo by si ľudia dávali aj na salašoch ako minútku. No a potom zahryznúť dobrou jablkovo - orechovou štrúdľou. Jedlo pre kráľov.