Staroslovanské bravčové rebierko fotorecept

sneica - fotkasneica, 13. novembra 2011
Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept)
Foto: sneica

tento recept som našla v starom časopise,mam ich doma kopec,no a zaujal ma práve prílohou...zemiaky,ryža,cestoviny to máme stále...halušky ako prílohu nerobievam,takže mala zmena ...

4
porcie

Suroviny

400 g (karé bez kosti)
 štipka
 Štipka
4 plátky (prerastaná slanina)
60 g strúhaný
zemiakové halušky:
500 g
140 g
70 g
 štipka
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    karé nakrájame na rezne,naklepeme,posolíme pokoreníme....

    Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    opečieme z oboch strán...dáme si varit vodu na halušky...

    Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    opečené dáme na plech,posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre...kym zapekáme, môžme si uvariť z uvedených surovín halušky...

    Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na výpeku opečieme slaninu...pri podávani dáme na tanier halušky premiešane s kyslou smotanou,zapečené rebierka so syrom...podlejeme vypekom a osdobime slaninou...

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu

dorisa
Na budúce urobím mäsko takto, dík za recept.
modrykamen
Tento recept podľa mňa nemá chybu drahá Sneica. Taká mladá a varíš ako Boh. Rýchly recept, slovenský ( lebo zemiakové halušky, múka nie polohrubá, ale miešaná hrubá s hladkou, a nie parmezán, ale oštiepok). Takto varili moje staré mamy a teraz varím ja. Takéto jedlo by si ľudia dávali aj na salašoch ako minútku. No a potom zahryznúť dobrou jablkovo - orechovou štrúdľou. Jedlo pre kráľov.
grandma
Halušky so zemiakmi robím len s bryndzou a kyslou kapustou. K mäsu zásadne bez zemiakov - sú jemnejšie.
afataga
hm len neviem preco sa to vola rebierko, ale moze to byt dobre
medovnicek
veľmi zaujímavý receptík, musím vyskúšať, lebo halušky ako prílohu k takémuto mäsku som ešte neskúšala, ale to neznamená, že to nemôže byť skvelá kombinácia
altyn
Môže, vlastne určite JE to dobré, no tiež ma zaujíma ako @afataga , prečo rebierko? :-)))
pacik
Lebo pôvodne to asi bolo kare s kosťou, no a to je známe aj pod menom "rebierko" :-)
tatranka
Veľmi pekne a chutne spracované jedlo.Hneď by som sadla za prestretý stôl.
evanaaa
Karé s kosťou asi nie je rebierko, mám dojem, ale bôčik s kosťou ním je.To sa dá overiť aj v receptoch, kde sa vždy pod rebierkom myslí ozaj rebierko-bôčik. Ale recept môže byť dobrý, ozaj som takú kombináciu neskúšala, dobré by boli aj rezne z krkovičky, nie sú tak suché ako karé, prípadne aj to karé by som zaliala trochu tou smotanou. Dá sa vyskúšať, pekné, len tak ďalej.
sneica
dakujeeem všetkým za pekné a mile kometáre,mám radosť že sa recept páči...a prečo je v recepte rebierko? je to presne preto:@pacik , dnes 11:37
Lebo pôvodne to asi bolo kare s kosťou, no a to je známe aj pod menom "rebierko" :-)...ešte raz vďaka...
fialka49
Naklepané rezne natriem na 2-3 hod. olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a odložím prikryté do chladničky. Niekedy ich nechám takto marinovať aj cez noc. Potom postupujem ďalej ako ty. (Nám doma síce cesnaková chuť neprekáža).