Foto: sneica
tento recept som našla v starom časopise,mam ich doma kopec,no a zaujal ma práve prílohou...zemiaky,ryža,cestoviny to máme stále...halušky ako prílohu nerobievam,takže mala zmena ...
4
porcie
porcie
Suroviny
400 g (karé bez kosti) |
|
štipka |
|
Štipka |
|
4 plátky (prerastaná slanina) |
|
60 g strúhaný |
|
zemiakové halušky: | |
500 g |
|
140 g |
|
70 g |
|
štipka |
|
150 g |
|
Postup
-
1
karé nakrájame na rezne,naklepeme,posolíme pokoreníme....
-
2
opečieme z oboch strán...dáme si varit vodu na halušky...
-
3
opečené dáme na plech,posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre...kym zapekáme, môžme si uvariť z uvedených surovín halušky...
-
4
na výpeku opečieme slaninu...pri podávani dáme na tanier halušky premiešane s kyslou smotanou,zapečené rebierka so syrom...podlejeme vypekom a osdobime slaninou...
Lebo pôvodne to asi bolo kare s kosťou, no a to je známe aj pod menom "rebierko" :-)...ešte raz vďaka...
Lebo pôvodne to asi bolo kare s kosťou, no a to je známe aj pod menom "rebierko" :-)...ešte raz vďaka...