Plnený kurací srnčí chrbát
Plnený kurací srnčí chrbát! Tento recept mi už veľmi dávno poslala sesternica, no až teraz som sa...
Zemiakový koláč na večeru
Toto je jeden z prvych zemiakovych receptov, ktore som ochutnala tu, na Sicilii. A...
Sečuanská hovädzina so zeleninou
Mäso umyjeme a nakrájame na jemné plátky 3x3 cm, s hrúbkou 3 mm proti vláknam...
Moravský vrabec s chlpatými knedličkami a kyslou kapustou
Jednoduchá príprava, ale zato mimoriadne skvelá chuť, to je recept na ohromné jedlo od našich...
Prudkojedlý paprikáš na smotane z teľacích držiek - pre Božuľku
… a sľuby sa majú dodržiavať! Držky nikdy neodmietnem, aj keby „me malo rozcisnuc“. Môj...
Zbojnícke vrkoče
Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady... vrkoče...
Banícke závitky s kyslou kapustou
Tyto závitky vzpomínal můj přítel, který pracoval 30 let na šachtě, že jim je dělali...
Provensálske prsíčko
Prsia som umyla, jemne naklepala, nasolila, potrela pretlačeným cesnakom. Medzi moje obľúbené koreniny...
Famózne kuriatko
Rada varím, a ešte radšej recepty vymýšľam... mám ich požehnane a aj moje sa medzi nimi...
Pstruh na masle
Pstruhy vložíme do osolenej vody s nakrájanou zeleninou, octom a korením. Varíme na miernom ohni 8 minút.
Špaldové celozrnné opekance
Opekance mám veľmi rada a tradícia je tradícia, ale pečivo z bielej múky mi už ani...
Tagliatelle s hríbami
Hríbova sezóna pokračuje... tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli...
Zemiaky na kyslo s hubami
Tento recept som našla v dákej kuchárskej knihe a keď začne hubová sezóna, musím si toto...
Brokolicovo-syrový koláč so šunkou
U nás najobľúbenejší koláč naslano, variabilný francúzsky quiche (kiš).
Špenátové krémové rizoto so pstruhom dúhovým
Ryža Arborio je dobrým zdrojom zložených sacharidov, čiže telu dodá dostatok energie. Keďže má nízky...
Kura na paprike
Obmena pre ľudí s intoleranciou na laktozu, ale samozrejme môžete použiť aj bežnú smotanu.
Cviklový prívarok a cviklové fašírky
Toto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac...
Podhrdlina
Z vývaru vyberieme uvarený podbradok, ako aj bravčovú pečeň, ktorú sme varili približne 20 min....
Pečeň so šampiňónmi
Slaninu pokrájame na kocky vyškvaríme na oleji, pridáme pokrájenú cibuľu, roztlačený cesnak, pečeň, ...
Kuskus a la Selma
Kuskus (Couscos), patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky. Kuskus sa nevari, ale zalieva sa vriacou vodou v...
Šišky
Prvý a posledný krát som ich robil. Obdivujem ženy, ktoré majú trpezlivosť. Toľko riadu, čo sa dá...
Kapustové závitky v paradajkovej omáčke
Tak toto bol môj prvý pokus čarovania s kapustnými listami, väčšinou kapustu strúham alebo krájam, ...
Vegetariánske špagety
V slanej vode uvaríme špagety. Opláchneme studenou vodou necháme odtiecť a jemne polejeme olivovým olejom.
Kuracie prsia s ananásovou omáčkou
Recept ma naučila jedna spolubyvajúca tenkrát v Dubline. Jako to býva ohrňala som nos nadtýmto skvelým...
Cviklový gratin so zelerom
onehdá pridal @2010 link na zaujímavý recept a konečne som sa odhodlala ho urobiť. V menšom...
Zagorská zemiaková polievka
Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba alebo pokrájaným vareným párkom…
Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...
Lasagne po slovensky
Pretože bryndzové halušky patria k mojim obľúbeným jedlám a lasagne tiež, napadlo ma, že spravím...
Karfiolový paprikáš
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Zapekaná zelenina s fetou
Šťavnatá zelenina zapečená s vajíčkami a syrom feta, podávaná s čerstvým šalátom a cherry paradajkami :)
Paprikáš z králika s kôprovými haluškami
Králičie mäso pripravujem rada, lebo je jemné a zdravé. Ešte som ho nepiekla, vždy je dusené...
Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou
Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným...