Krkovička pre vítanú návštevu

letisia - fotkaletisia, 22. októbra 2010
Krkovička pre vítanú návštevu
Foto: letisia

Tento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte nebola slanina, ale nám tam veľmi pasuje :-) Recept Zobraziť celý popisTento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte nebola slanina, ale nám tam veľmi pasuje :-) Recept bol skrytý, konečne som ho nafotila a upravila, takže komentáre pod ním už nie sú aktuálne.

Suroviny

Marináda:
2 PL
4 PL
3 PL
1 PL
2 PL
1,5 ČL
Náplň:
10 plátkov (hrúbka 2 mm)
10 plátkov (plátky 2 mm)
150 g
Mäso:
1,5 - 2 kg




Postup

  1. 1

    Nakrájame mäso na 1 - 1,5 cm hrubé plátky tak, že mäso neprekrojíme úplne, spodok musí držať v celku (ako harmoniku). Zmiešame suroviny na marinádu, potrieme ňou mäso zvonku, i v každom záreze, zabalíme na tesno do alobalu a dáme do chladničky aspoň na 24 hodín.

  2. 2

    Na druhý deň dáme do každého zárezu plátok údeného, plátok syra, plátky šampiňónov.

    Krkovička pre vítanú návštevu - obrázok 2
  3. 3

    Spojíme, potrieme olejom, prikryjeme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu, ktorý dobre zatiahneme, aby počas pečenie šťava nevytiekla.

    Krkovička pre vítanú návštevu - obrázok 3
  4. 4

    Dáme na pekáč a v rúre predhriatej na 200 stupňov, pečieme najmenej 2 hodiny, posledných 20 minút alobal otvoríme a dopečieme.

    Krkovička pre vítanú návštevu - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
Myslela som si ,že som vymyslela recept a tu ho máš.Máš tam viac ingrediencií,určite to bude aj lepšie,uložím si ho do KK.Ja som tú krkovičku preloženú údeným a rôznym korením,na vrchu viackrát potrela mojím výmysľom a to je"ked´robím sýr z kravského mlieka,ked´sa začne hrudkovatieť odoberiem si z toho 2dl rozmixujem to a pridám vegetu ,korenie,a bylinky a potieramto mäso pri pečení,dík dám si do KK aj Tvoj.
altyn
Tak toto vypadá veľmi chutne! Iste vyskúšam :-))))))
evusik
pekný recept... len neviem čo tá slovenčina-čeština? žeby dvojjazyčný recept :-)
altyn
Aj ja som si všimol že je to divne napísané, no nejak som sa nad tým nepozastavil. Zdá sa že plagiátorstvo bolo, je a bude. :-(
letisia
nie je skopírovaný, aj keď to tak vyzerá...tento recept mám uložený už dlho, dostala som ho mailom aj s obrázkom...keďže bol v češtine, tak som ho preložila...ja si myslím, že každý kto je na vareche má recepty z rôznych zdrojov a nie iba z vlastnej hlavy....a tú banátsku kapustu nemám z diva.sk, ale vystrihla som si ju z nejakého časopisu...ak som sa tým niekoho naštvala, to ma mrzí, pretože som len mala úmysel dať sem pre druhých nejaké zaujímavé recepty
letisia
takže sem už nemôžem pridať žiadny recept, keďže neviem odkiaľ moje početné recepty pochádzajú (dostávam ich mailami), aby nebolo zle, že ich kopírujem z nejakej stránky...to ma mrzí
evusik
@letisia no ja si myslím, že by si predovšetkým naštvala toho komu si recept ukradla, to sa proste nerobí.... ak ja navarím, nafotím je to moje dielo (a je jedno či mám ten recept z časopisu, kuchárskej knihy alebo od mojej mamy) ale ak to niekto okopíruje celé aj s fotkou a tvrdí, že je to jeho dielo ako inak ako krádež sa to dá nazvať... ak si si nevšimla pod tou fotkou je napísané Foto: Letisia to si fotila ty?
altyn
@letisia môžeš, samozrejme, len ich odskúšaj a napíš podľa toho ako si ich robila a nie ako je to tam napísané. Ja som tak uviedol že som "bosorkyne prsty" robil podľa toho a toho, ale fotky som dal svoje, keď som ich upiekol. :-)))
letisia
ja som recept neukradla! mám ich uložené od priateliek, ktoré mi ich posielali, alebo som našla v časopise a varím podľa nich....s niektorými, ktoré mám veľmi rada a chutia celej rodine a priateľom, som sa chcela s vami podeliť....bol v tom len dobrý úmysel, lebo inak ja veľmi nemám čas na písanie receptov sem....len som nechcela byť iba taká čo získava recepty od vás, ale niečim prispieť....bolo to iba v dobrom úmysle....ale vidím, že som pomaly ukrižovaná....všetkým sa ospravedlňujem a už nebudem pridávať recepty
letisia
altyn....ja som iba chcela prispieť....nemám čas na písanie, ani na fotenie...urobila som chybu...ten obrázok som napríklad priložila iba preto, aby ste videli ako to vyzerá...
sazuna
Letisia, nevsimaj si tieto komenty. Ja verim tomu ze si to sem dala s dobrym umyslom. Ludia, naco sa nad tym pozastavujete?? Akurat ste Letisiu odradili, to teda nie je vobec pekne. Tak prestante byt detinsky a ked sa vam tento recept/pouzivatel nepaci tak si ho necitajte namiesto toho aby ste ju odradovali!!
jezibabka1
@letisia NEVYMAZÁVAJ!!!! A pridávaj aj ďalšie recepty, ale daj si poradiť ako na to:)Idem si pre istotu rýchle opísať oba recepty, ak by si sa nedala prehovoriť:)
altyn
@letisia nemaž a netráp sa. Nik ťa nejde ukameňovať ani ťa nechceme odrádzať. Len sme ti chceli poradiť. Ak nemáš čas práve po varení písať na varechu tak to rob ako ja. Varím, fotím a potom si nechám foto v mobile. A keď mám čas, tak to stiahnem do PC a pripíšem postup. Teraz som na PN, ale až začnem chodiť do práce, tak to znovu budem robiť takto. Tak sa nehnevaj a poteš nás tvojim pekným dielkom. :-)))
zdezda
tak, tak, súhlasím s ježbabkou a s altynom, neodchádzaj od nás ale...
huck
letisia- pre mna je to novy recept.. Určite by som ho nešla hladat ako taky .. Takže vdaka za dobry typ pripravy jedla. Lenže ja v recepte nevidim množstvo masa v pomere na marinadu. Neviem - kilo kilo a pol?
letisia
sazuna, ďakujem ďakujem za tvoje slová. Mám stovky receptov, ale nebudem ich pridávať, aby náhodou niekto komu toto udrelo do očí, ma nebral ako príliš snaživú, nebodaj s nejakým úmyslom. Ja som sem prišla iba pred pár dňami, potrebovala som sa z niečoho potešiť, byť medzi ľuďmi aspoň týmto spôsobom, pretože už som veľmi dlho PN a je mi dosť ťažko. Myslím, že vás je tu dosť čo komunikujete a pridávate recepty, takže sa nič nestane, keď tie moje tu nebudú. Ani tie čo som sama vymyslela. Určite je tu dosť ľudí čo sem dávajú aj recepty, ktoré niekde na nete našli a vyskúšali ich. Veď ide hlavne o to, odovzdávať si recepty na fajnové dobrotky a nie rivalita, že kto je lepší.
letisia
huck, mäso je tá krkovička v názve a ja ju kupujem vždy podľa dĺžky, asi 25 cm.
altyn
@letisia máme niečo spoločné, aj ja som už dlho na PN. Už od začiatku leta. Dlho som bol v špitáli, teda podľa mňa, podľa doktorov nie. Držali ma tam ako dáky amulet a pustili ma až keď videli že chradnem na duši i na tele. Hrozne mi chýbalo varenie! A tá nemocničná strava... vďaka nej mi domáca strava chýbala ešte viac. Doma som pookrial a myslím že ešte pár týždňov a budem môcť medzi ľudí a do práce. Tak držím palce nám obom aby sme sa čo najskôr mohli zaradiť medzi zdravých a šťastne žiť! :-)))))
redakcia
@letisia , pri registrácii aj vkladaní receptu máš jasne napísané, aké tu platia pravidlá. Aj recepty, ktoré sú už niekde na inom serveri uložené predsa môžeš napísať svojimi slovami a pridať svoje skúsenosti pri príprave a neporušovať pritom autorský zákon. Fotky stiahnuté z iného servera sem nemôžeš umiestňovať, radšej jedlo sama nafoť a fotku potom pridaj neskôr. A v každom prípade si preštuduj podmienky používania na Vareche, aby sa takéto niečo neopakovalo.
jezibabka1
NO A JE TO!!! @letisia vieš že som zlá ježibaba, ktorá po nociach snorí po cudzích kuchyniach a hľadá REZNE????????!!!!!!!! Tak si daj povedať a pridávaj, pridávaj, pridávaj recepty:)
enerrgizer
poteší ma každý dobrý recept (a nielen mňa) a teším sa aj na tie tvoje, nie je problém ak tu nájdem niekoľko rovnakých receptov, každý s inou fotkou, lebo každý varí trošku ináč. Priprav dobré jedlo, odfoť(alebo aj nie) a napíš aj postup prípravy, ale nemá význam recept a fotku kopírovať, či už z mailu, alebo webu, lebo každý vie napísať do googlu to, čo potrebuje nájsť...
evusik
je mi smutno a zároveň úzko, kde sa podela základná elementárna slušnosť? Neprisvojovať si čo mi nepatrí? @letisia stále lamentuješ že ty si to neurobila úmyselne, ale stále mi tu chýba, keď nič inšie tak aspoň ospravedlnenie. Stačilo napísať: Prepáčte nevedela som. Aj keď predpokladám čítať vieš a ja len zopakujem vetu ktorú ti napísala redakcia "pri registrácii aj vkladaní receptu máš jasne napísané, aké tu platia pravidlá". Diskusia na túto tému tu už bola, až mách chuť a čas prečítaj si ju celú. Možno ti viac osvetlí situáciu.
 varecha.pravda.sk/diskusie/moje-tvoje-nase-vase-recepty/5...

a recepty kľudne dávaj, to ti nikto zakazovať nebude a ani nechce
letisia
evusik, zle čítaš...hore som dvakrát napísala, že ma to mrzí a potom som napísala, že sa všetkým ospravedlňujem...ak ti je to málo, tak sa ospravedlňujem znovu
letisia
altyn, si veľmi milý, ďakujem a želám ti skoré uzdravenie
evanaaa
letisia, prosím ťa, nenechaj sa znechutiť, veď už si sa poučila z vlastnej chyby, aj si sa ospravedlnila, viem, že sa ťažko zmieruješ s tými výčitkami, nikto nie je bez viny ani bez chýb,a ak sa necháš odradiť, nebude to dobrý príklad pre druhých. ja sama nepridávam recepty, aj keď poviem, že konečne musím začať, ale tiež mám strach, že by som niečo pokazila. Tak odpusť ostatným, hádam to zle nemysleli, tak to tak ber. Chápem, že si znechutená, daj si pauzu, oddýchni si a pokračuj!!!
altyn
@let ísia niečo ti poradím, myslím že tebe môžem, nie si z tých čo by schválne robili zle. Teraz máš otvorený svoj recept a pri každom koment. máš vpravo hore červený krížik. Klikni naň a všetky nepríjemné komentáre vymažeš. Ja neviem prečo, ale viem že si nič neurobila so zlým úmyslom a toto ti špatí profil. Ja to síce nepoužívam, ale viem že sa to dá. A vymaž aj toto. a daj mi vedieť na môj posledný recept či to šlo. pa :-)))))))))))))
letisia
altyn, si milý. Ja viem, že môžem vymazať komentáre, ale pripadá mi to také nepekné voči tým čo napísali a je jedno, či niečo pozitívne, alebo negatívne a vyznelo by to ako keby som nezniesla kritiku. Tak ako si oni urobili obraz o mne, i keď nesprávny, tak si aj ja môžem urobiť obraz o nich na základe ich reakcií. Každý sme nejaký, nikto nie je ideálny. Ja viem, že som urobila chybu, neúmyselne. A keby niekto urobil to čo ja, reagovala by som slušne, pokojne, bez emócií. Je ľahké niekoho hneď odsúdiť, že to čo robí zle, robí schválne s nejakým úmyslom. A na tvoj posledný recept som ti už odpísala, dokonca 2x :-))
altyn
Tak toto svedčí o tvojom charaktere!!! Veď som vravel že som u teba cítil že to nieje ako u iných.... chcel som ti len pomôcť. A ja viem že si m už odpísala, aj som sa ti poďakoval :-)
letisia
a poraď mi prosím ťa ako si odstránim mnou vložené recepty a z mojich obľúbených niektoré osoby? a ešte ako sa dáva komentár tak, aby bom na začiatku @. Možno sa mi to zíde.
altyn
No, recepty neodstraňuj, ak ich chceš upraviť, tak v hornej lište nájdi:moja varecha, pod ňou moje recepty a tam, vpravo v okienku máš upraviť. Keď na to klikneš tak sa ti zjavý recept tak, ako keď si ho písala a môžeš ho celý poopravovať. Komentár sa asi nedá presúvať a s obľúbenými ti skôr poradí admina, teda @sandratamer alebo @jarco.
letisia
upraviť recept viem, ale neviem vymazať....a zistila som, že mi z mojich obľúbených zmizli všetci uložení a nedá sa mi tam teraz uložiť nikto...hmmm
altyn
A teraz ma napadlo, klikni v tej lište na chladnička, a na ako narábať s chladničkou. Možno tam nájdeš nejaké nápovedy.
altyn
@letisia niekedy sa stane že majú poruchu a vtedy ani ja neviem nájsť mojich obľúbených. Treba len vydržať a ono to naskočí. Ale ak sa moc ponáhľam, tak prejdem zoznam posledných receptov a niekedy už poznám rukopis tej- ktorej varecháčky či varecháča a kliknem na ich meno a zjavia sa mi v celej kráse... :-))))))))))))))))))))
letisia
máš pravdu, už ich tam mám...neodpovedal si mi predtým na jednu otázku
altyn
Na ktorú? možno som ju prehliadol...
altyn
Ahá, ja som myslel že si sa len "omýlila". No tak s tým som mal aj ja predtým problém, ale kamoš mi poradil. Len každá klávesnica je trochu iná a tak treba skúmať. Ja to mám tak, že stlačím súčasne tlačítka" Ctrl" a "Alt (skoro ako moje meno) a písmenko "V". Všetko je to u mňa vľavo dolu. Ak chceš aby sa to zvýraznilo tak to napíš bez medzery a v takom prípade ti neskôr stačí kliknúť nato a ukáže sa ti profil toho varecháča. Ak by si napísala že chceš mať na začiatku "zavináč" tak by som rozumel, tak sa vraví tomu znaku. A si zas o niečo múdrejšia :-)))))))))
redakcia
@letisia , je to veľmi jednoduché. Vložíš zavináč a hneď za to bez medzery napíšeš nick, ktorému chceš odpovedať. Za nickom však musí byť nutne medzera, aby bol potom nick aj klikateľný.
redakcia
Občas sa stáva, že moji obľúbený sa stratia, vtedy stačí sa odhlásiť a znovu prihlásiť, a znova sa objavia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia