Foto: letisia
Tento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte nebola slanina, ale nám tam veľmi pasuje :-) Recept Zobraziť celý popisTento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte nebola slanina, ale nám tam veľmi pasuje :-) Recept bol skrytý, konečne som ho nafotila a upravila, takže komentáre pod ním už nie sú aktuálne.
Suroviny
Marináda: | |
2 PL |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1,5 ČL |
|
Náplň: | |
10 plátkov (hrúbka 2 mm) |
|
10 plátkov (plátky 2 mm) |
|
150 g |
|
|
|
Mäso: | |
1,5 - 2 kg |
|
Postup
-
1
Nakrájame mäso na 1 - 1,5 cm hrubé plátky tak, že mäso neprekrojíme úplne, spodok musí držať v celku (ako harmoniku). Zmiešame suroviny na marinádu, potrieme ňou mäso zvonku, i v každom záreze, zabalíme na tesno do alobalu a dáme do chladničky aspoň na 24 hodín.
- 2
Na druhý deň dáme do každého zárezu plátok údeného, plátok syra, plátky šampiňónov.
- 3
Spojíme, potrieme olejom, prikryjeme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu, ktorý dobre zatiahneme, aby počas pečenie šťava nevytiekla.
- 4
Dáme na pekáč a v rúre predhriatej na 200 stupňov, pečieme najmenej 2 hodiny, posledných 20 minút alobal otvoríme a dopečieme.
- 2
varecha.pravda.sk/diskusie/moje-tvoje-nase-vase-recepty/5...
a recepty kľudne dávaj, to ti nikto zakazovať nebude a ani nechce