Dusené diviačie stehno
Dusené diviačie stehno

Divina na divoko à la Bogar fotorecept

bogar - fotkabogar, 29. mája 2017
Divina na divoko à la Bogar (fotorecept)
Foto: bogar

Titulná foto nie je luxusná, ale nestihla som, keďže sa jedlo a balilo do roboty chlapom...

8
porcií
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
3 strúčiky
 (alebo masť)
100 g
1 PL
4 PL
1 PL
2,5 dcl




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme očistíme a narežeme

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravíme si koreniny a ingrediencie

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na masti/oleji si opražíme slaninu a cibuľu a z každej strany poopekáme mäso kým sa zatiahne ...

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mäso si vyberieme bokom,

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do výpeku pridáme paradajkový pretlak horčicu, víno,

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    všetko premiešame a pridáme koreniny vodu a necháme zovrieť....

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    po zovretí vložíme naspäť mäso a dusíme 2-3 hod podľa mäsa, keď by sa šťava zredukovala prilejeme vodu, keď je mäso mäkké pridáme smotanu povaríme 5 min a vypneme ho. Po chvíľke pridáme pretlačený cesnak. Záleží aj od pretlaku ak by bolo veľmi kyslé tak pridáme trošku cukru.

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ako prílohu som zvolila slovenskú ryžu a zemiakové placky...

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    wualaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

hadik
To je také divoké, až som z toho jeleň, neviem, či už dokonca nerastú parohy aj môjmu pytónovi Brutusovi, ktorý má terárium vedľa PC.
evanaaa
Divinu na takýto spôsob som ešte nerobila, nanajvýš jelení guľáš, tak nebudem veľmi mudrovať, ja okrem kečupu nevidím nič zlé v ingredienciách, ale to len podľa mňa, len tá príloha ( ktorú ináč mám rada a používam) sa mi tam nejak nehodí, a či by som tam dala smotanu - tiež neviem, to by mi musel niekto poradiť, či dať alebo nie. Ale inak to celkom ujde......
bogar
Nahodou piste si co chcete bolo to excelentne az na tie placky to uznavam heh :) nemala som ine k tomu neostalo mi v 5l hrnci nic! :) tak kludne si piste hehe
violetacamorova
Bodar hlavne si ich nevšímaj, jeden z nich pridal až "dva úžasné" recepty..... pripadajú mi akoby boli týmom podporovaní, ináč si to neviem vysvetliť, že na takejto strane o varení si môže písať, to čo píšu, dokonca urážajú ľudí, ktorým podľa mňa nesiahajú ani pod členky.... howg!
1x bogar
petrkluc
@Violetacamorova (29.5.2017 22:46)

Spíš se mi zdá, že se zde dostává podpory hlavně různým kreaturám lezoucím do jistého raději nespecifikovaného otvoru a upřímnost se zde absolutně nenosí.

Proč by někdo, komu se recept nelíbí, neměl vyjádřit svůj názor? Diskuze slouží na diskuzi, nemusí jít pouze o nekonečné chválozpěvy.

A teď čekám, jak se tady na mě vrhne zdejší četa cenzorů.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia